Торт з ягодами і желатином
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і простий у приготуванні торт. Готується досить швидко і без випічки.
Смачний і гарний торт доречний до будь-якого свята. Приготувати такий торт з ягодами і желатином в домашніх умовах зможе будь-яка господиня, навіть якщо у неї не працює духовка. Цей торт готується без випікання, ягоди можна брати абсолютно будь-які. Торт виходить смачним, з ніжними желейними шарами. Розповідаю, як зробити торт з ягодами і желатином.
- Виноград - 700 грам
- Печиво пісочне - 500 грам
- Молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 500 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок(3 ложки - в вершках, 2 ложки - для желе з винограду)
- Желатин - 2 Ст. Ложки
Пісочне печиво необхідно подрібнити в крихту.
Додати до крихті з печива молоко і добре перемішати. Має вийти досить м'яке тісто. Покладіть тісто рівним шаром на дно форми .
Половину желатину замочити в 100 мл води, як набрякне - розтопити і остудити. Сметану збити з цукром, додати тонкою цівкою розтоплений желатин. Добре збити і нанести на корж з печива. Поставити майбутній торт в холодильник.
Ягоди винограду нарізати на половинки.
Приблизно 500 грам ягід засипати цукром і довести до кипіння.
Що залишився желатин замочити в 100 мл води. Процідити сироп з винограду. Додати до нього набряклий желатин і добре розмішувати до повного розчинення желатину. Остудити.
Викласти залишилися ягоди винограду на застиглий сметанний шар.
Заливаємо остиглим виноградним желе і прибираємо в холодильник для застигання.