Сметанний торт з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших, найсмачніших і найшвидших в приготуванні десертів.
Якщо у вас ввечері гості і потрібен смачний десерт, а піч немає можливості або сил - цей рецепт приготування сметанного торта з желатином саме для такого випадку. Часу на приготування у вас піде зовсім небагато, набагато довше торт буде застигати в холодильнику. Такий торт обходиться зовсім недорого, а ніжний смак сметанного желе сподобається всім. Розповідаю, як приготувати сметанний торт з желатином.
- Печиво пісочне - 250-300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем - 500 грам
- Желатин - 30 грам
- Банан - 1-2 штук (можна полуницю, чорницю, виноград)
- Цукрова пудра - 80 грам
- Сік лимона - 1-2 чайних ложок
Печиво подрібнюємо блендером з вершковим маслом.
Отримаємо в результаті досить м'яку масу з якої і сформуємо нижній шар торта. Якщо ваше печиво недостатньо солодке - додайте в процесі його подрібнення трохи цукру.
Викладаємо у форму на шар з печива нарізаний банан. Замість банана можна покласти будь-які ягоди.
Замочуємо желатин в невеликій кількості холодної води і, поки він набухає, збиваємо сметану з цукровою пудрою.
Тонкою цівкою вливаємо розчинився желатин в сметанний крем і збиваємо все разом.
Заливаємо вийшов крем у форму поверх бананів і відправляємо торт в холодильник для застигання.