Сметанний крем з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Використовувати цьому крем можна повсюдно - можна робити торти, змащувати печива, використовувати з пиріжками. Крем зі сметаною виходить не такий жирний в порівнянні з кремами з масла або вершків.
Цей крем дуже просто приготувати - сметану збити міксером з цукром і ваніліном, додати попередньо розігрітий з водою желатин. Збити і трохи потримати в холодильнику до загустіння.
- Крем - 700 грам
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 50 мілілітрів
Желатин насипаємо в каструлю, перемішуємо з невеликою кількістю води.
Підігріваємо на слабкому вогні до повного расстворенія, не доводячи до кипіння.
Сметану, цукор і ванілін збити в міксері в густу піну. Потім перемішати з остиглим желатином і збивати знову.
Крем поставити в холодильник, щоб трохи загус.
Готовим кремом можна змащувати коржі тортів, начиняти пиріжки та іншу випічку.