Холодний торт з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную всім любителям повітряних десертів і мусів відмінний варіант - рецепт приготування холодного торта з желатином. Він може бути з абсолютно будь-якими наповнювачами або просто вершково-ванільний.
Цей дивно повітряний холодний торт з желатином в домашніх умовах може стати відмінним десертом для святкового столу. Прикрасити його можна не тільки фруктами або ягодами, але і збитими вершками, наприклад.
- Бісквіт - 1 штука
- Йогурт фруктовий - 600 грам
- Натуральний йогурт - 400 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 70 грам (по бажанню)
- Ягоди або фрукти - За смаком
1. Бісквіт можна приготувати заздалегідь, використовуючи улюблений рецепт. Він повинен як слід охолонути, щоб його можна було розрізати навпіл.
2. Викласти бісквіт в роз'ємну форму, застеливши бортики. Просочити за смаком - цукровим сиропом, згущеним молоком з молоком або лікером, наприклад.
3. Краї форми прикрасити ягодами або фруктами. В даному випадку рецепт приготування холодного торта з желатином передбачає використання свіжої полуниці і полуничного йогурту, проте можна використовувати також консервовані фрукти.
4. Желатин замочити, згідно з інструкцією на упаковці, в воді або молоці. При необхідності трохи прогріти, не доводячи до кипіння, щоб він повністю розчинився.
5. З'єднати натуральний і фруктовий йогурт. Перемішати до однорідності. Використовувати можна кілька фруктових смаків при бажанні.
6. Влити розчинений желатин і як слід перемішати.
7. Отриману масу вилити на корж і відправити в холодильник.
8. Коли холодний торт з желатином в домашніх умовах добре охолоне, акуратно зняти бортики форми.
9. При бажанні верх тортика також можна прикрасити ягодами, шоколадною крихтою або листком м'яти.