Торт з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Торт з сиром можна приготувати в домашніх умовах. У цьому рецепті використовуються апельсини, як доповнення сирної начинки. А тонкий шар желе надає тортика особливий шарм.
Сирні торти завжди виходять дуже ніжними. До того ж, сир дуже корисний, так як містить багато кальцію. Застиглий тортик наріжте на порційні шматки і подавайте до столу. Щоб дізнатися, як приготувати торт з сиром, прочитайте цей рецепт.
- Вершкове масло - 25 грам
- Цукор - 225 грам
- Куряче яйце - 50 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 50 грам
- Шоколад чорний - 75 грам
- Листи желатину - 6 штук
- Апельсин - 2 штуки
- Сир - 500 грам
- Sиr Маскарпоне - 300 грам
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Сік апельсиновий - 1 Склянка
- Пакетик желе - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач тіста - 1/2 чайних ложки
Вершкове масло розм'якшити при кімнатній температурі. Потім збийте його зі ста грамами цукру, дрібкою ваніліну і солі. Вбийте сире куряче яйце і знову все збийте.
Просійте пшеничну муку через сито кілька разів, з'єднайте її з розпушувачем. Його можна замінити звичайною содою. Потім введіть борошно до збитою яєчно-масляною масою.
Шоколад поламайте на невеликі шматочки, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Тонкою цівкою влийте розтоплений шоколад до решти інгредієнтів, постійно їх перемішуючи.
Застелите глибоке деко пергаментом для запікання, вилийте в нього вийшло шоколадне тісто. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, випікайте в ній корж вісім хвилин. Готовий корж остудіть.
Замочіть пласти желатину у воді. Маскарпоне збийте з сиром. Додайте сто грам цукру і коньяк. Потім знову збийте все міксером, щоб цукор розчинився. Додайте нарізаний апельсин і перемішайте.
Викладіть бісквіт в форму. Набряклий желатин доведіть на водяній бані до однорідності і додайте його в сирну масу. Все ретельно перемішайте і вилийте масу в форму поверх бісквіта. Розрівняйте і поставте в холодильник застигати.
Тепер вам необхідно приготувати желе. Для цього в сотейнику змішайте апельсиновий сік, дві столові ложки цукру і пакетик желе. Доведіть все до кипіння і остудіть. Вилийте желе на торт і знову поставте його в холодильник до повного застигання. Приємного чаювання!