Торт з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі неймовірно красивий і дуже корисний торт з моркви. Спробувавши його раз, навряд чи захочеться готувати пироги або торти по іншим рецептами.
Найчастіше морквяний торт - це смачно, але нудно. Пропоную приготувати не просто торт з моркви, а справжній святковий десерт. Це рецепт точно переверне ваше уявлення про те, яким може бути це блюдо Удачі в приготуванні!
- Морква - 9-10 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 склянки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів (краще використовувати горіхове)
- Сир або вершковий сир - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 4 штуки
Це не зовсім простий рецепт торта з моркви, але всі зусилля варті того, адже смак цього десерту не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей.
1.Морква вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Найкраще використовувати кухонну техніку - комбайн або блендер.
1.Морква вимити, очистити і натерти на дрібній тертці. Найкраще використовувати кухонну техніку - комбайн або блендер.
2.Яйця збити з цукром. Додавати поступово масло, продовжуючи збивати. 3.Просіяне борошно змішати з розпушувачем і корицею (або ваніліном). 4.Потроху додавати борошно, щоб не утворилися в тесті грудочки.
5.Горіхи трохи подрібнити, а родзинки замочити в гарячій воді хвилин на 5.
6.Змішати кокосову стружку, морква, родзинки і горіхи.
6.Змішати кокосову стружку, морква, родзинки і горіхи.
7.Додати начинку в тісто і ретельно перемішати (можна в блендері). 8.Розлити по 3 формам для випічки або розділити на 3 частини і випікати по черзі. Час приготування коржа близько 40-50 хвилин. Випікати на повільному вогні до готовності.
9.Для приготування крему необхідно збити сир або вершковий сир з маслом до однорідної маси. Додати цукрову пудру (кількість залежить від смакових уподобань) і сік лимона.
10.Готові коржі дістати з духовки і трохи остудити у формі. Коли краї почнуть вільно відходити, їх можна діставати. На остиглий корж нанести одну третину крему, ретельно розподіливши по всій поверхні. Накрити другим коржем і знову промазати кремом. Верхній корж змастити кремом і за бажанням прикрасити горіхами, родзинками або кокосовою стружкою. Торт з моркви в домашніх умовах можна приготувати з шоколадною глазур'ю, заварним кремом або зі згущеним молоком.