Торт з майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Якщо ви ще ніколи не чули про такий рецепт і не знаєте, як приготувати торт з майонезу, тоді обов'язково рекомендую надолужити згаяне. Ніжний шоколадний корж - даний смакота!
Опис приготування:
Хочу відразу сказати, що ваші близькі та гості ніколи не здогадаються, який саме інгредієнт став основою цього десерту. Майонез надає тісту приголомшливу текстуру, але при цьому абсолютно не відчувається в готовому торті. Що стосується крему, то тут можливі варіанти - згущене молоко, крем, вершки і т.Д. Цей рецепт однозначно стане одним з улюблених!
- Борошно - 2 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Розпушувач, сода, сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3/4-1 склянки
- Майонез - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Крем - За смаком
- Шоколадні дропси - 1/2 склянки
- Молоко - 3-5 чайних ложок
1. Для початку включіть її на 180 градусів і нехай нагрівається. У глибоку миску просійте борошно, какао, розпушувач, сіль, соду. Додайте цукор і перемішайте.
2. Додайте половину майонезу, воду і окремо збиті яйця. Перемішайте.
3. Влийте ванільний екстракт і викладіть залишився майонез. Ще раз як слід збийте тісто до однорідності.
4. Готове тісто розділити на дві частини. Викладіть його в жароміцних, змащену маслом і присипану борошном, і випікайте два коржа до готовності. Часу піде близько півгодини на кожен.
5. Готові коржі остудіть добре на решітці.
6. Після перемажьте будь-яким кремом за смаком. За бажанням покрийте глазур'ю. Розтопіть шоколад, додайте трохи молока і вилийте глазур на торт. Дайте йому постояти мінімум пару годин (краще - ніч) перед подачею.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!