Торт з лаваша з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Цікава, смачна і дуже презентабельна закуска для буднів і святкового столу. Відмінний варіант перекусу на природу. Готується досить швидко і просто! Пригощайтеся!
Зелень і натертий сир можете додати не тільки зверху, але і в деякі верстви разом з грибним паштетом. Приступимо? розповім детально, як приготувати торт з лаваша з грибами.
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Печериці свіжі - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 50 грам (або майонез)
- Сир твердий - 80 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком (для подачі)

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

У рослинному маслі обсмажте нарізану цибулю і подрібнені гриби. Додати сіль за смаком.

Пробийте смажені овочі блендером в паштетную масу.

Лаваш розділіть на 8 однакових частин. Зручно це робити кулінарними ножицями, складаючи листя лаваша навпіл.

Деко застеліть пекарської папером, покладіть лист лаваша, змастіть грибним паштетом.

Зверху покладіть наступний лист і повторіть. І так далі.

Готово! На останній лист гриби не кладемо.

Змастіть весь тортик сметаною.

Присипте натертим на дрібній тертці сиром.

Поставте в розігріту до 180 градусів духовку буквально на 10-15 хвилин, щоб сир почав плавитися.

Перед подачею розріжте тортик порційно і присипте свіжою зеленню. Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді навіть на наступний день.

Смачного!