Солодкий торт з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Чи не хочете довго стояти біля плити і возитися з тестом, але хочете порадувати своїх рідних смачним домашнім тортиком? Тоді мій рецепт торта з лаваша якраз для вас.
Коли просочиться, цей торт дуже нагадує "наполеон" . Дійсно, метушні з таким тортом зовсім мало, потрібно приготувати тільки крем і підсушити лаваш. Мені більше подобаються невеликі в діаметрі високі торти, але можна зробити його і більш низьким, все на ваш розсуд. Спробуйте приготувати такий тортик з лаваша. До речі, можна експериментувати і з кремом - приготувати сметанний крем, думаю, теж добре просочиться і буде смачно!
- Лаваш - 8-9 штук (листи)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 80 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Відразу ж починаємо з приготування заварного крему. Яйця змішайте з цукром і борошном, розмішайте до однорідного стану.
Завдяки такому способу у вас ніколи не буде грудочок в кремі. Тепер влийте молоко і добре розмішайте.
Поставте заготовку на повільний вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Уваривайте до загустения. В кінці додайте невеликий шматочок вершкового масла і розмішайте. Крем готовий, залиште його, щоб він охолов.
Займемося коржами. З кожного листа лаваша виріжте 2-3 кружечка. Дуже зручно вирізати, обводячи тарілку відповідного розміру. Я вибрала діаметр кружечків 20 см., і у мене вийшло близько 15 аркушів.
Кожен лист потрібно злегка просушити на сухій сковороді.
Тепер збираємо торт. Кожен лист лаваша змастіть заварним кремом.
Ось таким досить високим вийшов наш тортик.
Для прикраси торта можна використовувати дроблене печення, а можна залишки лаваша також просушити на сковороді і подрібнити.
Прикрасьте торт за своїм бажанням і дайте йому просочитися мінімум 1-2 годину. Краще залишити години на 4, тоді він буде легко різатися і не розпадатися.
Приємного чаювання!