Солодкий рулет з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати соковитий і ситний рулетик до чаю. У ньому ароматі річного яблучного саду! рецепт, як приготувати солодкий рулет з лаваша простий у виконанні, а інгредієнти завжди є під рукою!
Цей рулетик сподобається всім без винятку! Такий собі яблучний штрудель, тільки рецепт для ледачих Якщо Вам здається, що смачна і ароматна випічка - це не ваш коник, почніть свій "шлях" в цій області кулінарії з цього простого рулету!
- Лаваш тонкий - 1 штука (вірменський)
- Яблука - 1-2 штук (в залежності від розміру яблук і кількості бажаної начинки )
- Лимон - 0, 5 штуки (знову ж - як кому подобається =))
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (необхідно для змазування)
- Яйце - 1 штука (для змазування)
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти. Масло має трохи постояти до розм'якшення.
Яблука потрібно нарізати дрібними кубиками. Лимон - потерти на тертці разом з цедрою.
Нарізані яблука разом з лимоном відправити на сковорідку з додаванням невеликої кількості води. Гасити близько 5 хвилин на середньому вогні. Яблучка стануть м'якими, не втрачаючи корисних властивостей і своєї соковитості.
Тушковані яблучка викладіть в тарілку, дайте їм охолонути. В цей час м'яке масло збийте з яйцем. До остиглим яблукам додайте мед.
Лаваш змастіть маслом з яйцем, викладіть начинку і скрутіть рулетом. Випікайте на пергаменті при температурі 180 градусів до легкої золотистої скоринки. Посипте цукровою пудрою і розділіть на порційні шматочки.