Рулет солодкий простий
(покроковий рецепт з фото)
Після трудового дня хочеться смачненького і солоденького. Побалуйте себе і своїх друзів солоденьким рулетом. Вам не важко буде зробити такий самостійно.
Рулет готую на основі шоколадного бісквіту з начинкою зі збитих вершків. Можна зробити не шоколадний, а ванільний або лимонний бісквіт, а в якості наповнювача зробити масляний крем, шоколадний, фруктовий, використовувати згущене молоко або варення. Оскільки рулет тонкий, то його не потрібно довго наполягати, подавати можна практично відразу після приготування.
- Борошно - 0, 5 склянки
- Какао - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершки - 360 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Чорний шоколад - 225 грам
1. У мисці з'єднайте какао, сіль і борошно. В іншій мисці змішайте курячі жовтки з половиною цукру, потім влийте олію і ванільний цукор. У третій мисці збийте курячі білки з цукром, що залишився до м'яких піків. З'єднайте спершу жовтки з білками, потім введіть до них сухі інгредієнти і перемішайте.
2. Деко або велику форму для випічки застеліть пергаментом і вилийте в неї приготоване тісто. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 15-18 хвилин.
3. Розстеліть чистий кухонний рушник і посипте його какао.
4. Дістаньте форму з випеченим коржем з духовки, акуратно подковирніте ножем, щоб корж відходив від сторін і дна. Переверніть форму і викладіть корж на рушник, зніміть пергамент.
5. Відразу скрутіть корж рулетом, залиште його на півгодини.
6. Тим часом збийте 200 мілілітрів вершків з цукровою пудрою і екстрактом ванілі до пухкої маси. В іншій мисці розтопіть чорний шоколад зі 160 мілілітрах вершків.
7. Розгорніть рушник і приберіть. Змастіть корж збитими вершками і скрутіть рулетом.
8. Змастіть рулет приготовленої шоколадною глазур'ю і подавайте до столу або приберіть на зберігання в холодильник.