Солодкий новорічний рулет
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше за день до свята часу немає взагалі. Деякі працюють і 31 грудня. Часу на приготування новорічного столу майже не залишається. Я знайшла кілька простих рецептів. Ось один з них.
Запорука вдалого рулету в добре збитих білках. Якщо зробити все правильно, то бісквітний новорічний солодкий рулет обов'язково вийде. Новий рік це що? свято, смаколики і апельсини. Тут все в повній гармонії. До того ж, такі ласощі зовсім не обов'язково подавати лише раз на рік! Радуйте близьких їх частіше.
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки
- Апельсин - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Мартенс відділи Желтков. У миску помістіть жовтки. Додайте цукор (3 ст. L), сіль (1 щіпка).
Масу добре збийте. Тепер додайте в масу просіяне борошно. Замісити круте тісто.
В окремій, чистій мисці збийте білки з 3 ложками цукру. Білки не зіб'ються, якщо миска або віночок будуть жирними або якщо в білок потрапить трохи жовтка. Білки потрібно збити в стійку піну.
2 столові ложки білка додайте до густого тесту. Добре перемішайте. Основне тісто стане більш зручним і рідким. Тепер додайте ще 50 % білків і перемішайте. Використовувати кухонну техніку для цієї мети не можна. Тільки вилка або віночок ручної. Якщо збивати білки міксером, додаючи в тісто, то білки опаде і рулет не буде таким ніжним.
Коли все білки будуть введені в тісто, ми отримаємо ось таку масу.
На пергамент для випічки або на силіконовий килимок вилийте тісто. Розподіліть його рівномірно. Вставте Анти.
Розігрійте духовку до 180 градусів. У гарячій духовці випікаємо бісквіт 12 хвилин.
Поки бісквіт випікається, не витрачати час. Швидко на м'ясорубці перекручує апельсини.
У апельсинову масу додати 3 ст. Ложки цукру. Можна трохи більше, якщо ваші апельсини кислі.
Як тільки бісквіт буде готовий, дістаньте його з духовки. Рум'яної стороною покладіть бісквіт на стіл - і знімайте папір для випічки (або килимок). Змастіть бісквіт апельсинової масою.
Поверніть бісквіт в рулет. Дайте йому в такому стані охолонути.
Подайте солодкий новорічний рулет до столу, попередньо нарізавши його порційними шматочками. Тепер ви знаєте, як приготувати солодкий новорічний рулет. Смачного!