Рулетики з лаваша з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і оригінальна закуска - рулетики з лаваша з грибами - готується дуже швидко і легко. Її можна приготувати і в звичайний день, і на святковий стіл. Це хороша заміна млинців з начинкою.
Рулети з лаваша - дуже популярна закуска в наш час, і начинки у неї різні. Але я хочу вам розповісти, як приготувати рулетики з лаваша з грибами. Ця закуска дуже смачна, готується просто і дуже непогано виглядає на святковому столі. Ну, а якщо збираєтеся на природу, такі рулетики теж припадуть як не можна до речі, адже їх запросто можна розігріти на багатті. Спробуйте приготувати рулетики з лаваша з грибами по даним рецептом, щоб порадувати рідних і близьких смачною і оригінальною закускою.
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Гриби - 300 грам (печериці)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Твердий сир - 50-70 грам
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1 зубчик
Добре помиємо печериці, наріжемо їх дрібними шматочками. Далі відправимо їх на попередньо розігріту сковорідку з олією і трохи обсмажити на середньому вогні.
Очищену цибулю дрібно нарізаємо і додаємо до грибів на сковороді. Обсмажуємо до м'якості і прозорості лука.
Помідор наріжемо невеликими кубиками і відправляємо до грибів з цибулею. Зараз саме час посолити і поперчити начинку за смаком. Добре перемішати, обсмажуємо хвилини 3-4.
В кінці смаження додаємо часник і зелень, порубані дрібно. Відставляємо сковороду в сторону, нехай начинка охолоне.
У остигнула начинку додамо ще твердий сир, натертий на крупній тертці.
Лист тонкого лаваша розрізаємо на 4 частини.
На кожен отриманий шматочок лаваша викладаємо 2 ложки начинки, потім загортаємо, як показано на фото: спочатку бічні краю, а потім звертаємо все, як рулет.
Такі рулетики вже можна їсти, але вони будуть смачніше з рум'яною скоринкою. Тому підсмажте їх на невеликій кількості олії до золотистої скоринки. Подавайте з кетчупом або з томатним соусом.