Торт з какао
(покроковий рецепт з фото)
Дійсно смачний торт для цінителів шоколаду. Чимось нагадує знаменитий за радянських часів торт з назвою міста. Хто пробував, відразу дізнається цей смак.
Торт для цінителів прекрасного шоколадного смаку. Збийте окремо білки і жовтки, з'єднайте, додайте борошно, какао і масло. Перемішайте, вилийте тісто в форму і випікання бісквіт. Остудіть і розріжте його на три пласта. Приготуйте заварний крем із згущеного молока з додаванням какао і прошарками торт. Зверху змастити його джемом і відправте на годину в холодильник. Зверху полийте шоколадною глазур'ю, остигати, і дати його до столу. Приємного чаювання!
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно - 115 грам
- Какао - 25 грам
- Згущене молоко - 120 грам
- Джем абрикосовий - 55 грам
- Шоколад - 60 грам
- Вода - 20 грам
- Білок - 6 штук
- Жовток - 7 штук
- Пакет ванільного цукру - 1 штука
Збийте 6 жовтків з половиною цукру в пишну масу. Білки спочатку збийте без цукру, потім поступово його додайте. З'єднайте збиті білки і жовтки.
Додайте борошно і 25 г. Какао, акуратно перемішайте. Потім влийте по краях 40 г. Розтопленого масла, перемішайте. Викладіть тісто в змащену і посипану борошном форму і випікання протягом 30 хвилин при 200 градусах. Дайте печиво 5 хвилин охолонути, потім переверніть з форми на решітку і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
Один жовток змішайте з невеликою кількістю води, додайте згущене молоко і проваріть на водяній бані кілька хвилин. Потім додайте в крем 200 г. Вершкового масла, збитого з ваніллю. Додавайте по частинах, після кожної порції збивайте.
В кінці додайте 10 г. Какао і ще раз збийте.
Бісквіт розрізати на три пласта і змастіть кожен кремом.
Зверху змастити торт джемом і відправте на годину в холодильник.
Розтопіть на водяній бані шоколад і 60 г. Масла і полийте вийшла глазур'ю торт. Остудіть і поставте на стіл.