Рецепт Торт з горіхами фото

Торт з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Яйця , Горіхи , Грецькі горіхи , Вершкове масло
Страви без випічки
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Для урочистого чаювання у мене знайшовся один рецепт. Люблю я домашні посиденьки, затишні і веселі. Сьогодні ми з вами будемо розбирати, як приготувати торт з горіхами.

Опис приготування:

Цей торт - один з моїх коронних! Коли в гості збираються близькі друзі і родичі, я точно знаю, що від цього солодкого страви все прийдуть в повний захват! Такий торт не може набриднути, він універсальний і підійде для будь-якого випадку. Сирно-масляний крем, повітряний бісквіт і пристойна жменю горіхів роблять чудеса!

  • Борошно - 1 Склянка
  • Горіхи - 300 грам (волоські, фісташки або арахіс)
  • Яйця - 5 штук
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 550 грам
  • Сир - 180 грам
  • Лікер - 2 Ст. Ложки
  • Цедра лимону - За смаком
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
торт з горіхами - фото крок 1
Робимо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки міксером в сухий мисці. Насипаємо дрібку солі і лимонної кислоти. Акуратно вводимо струменем цукор в білки, не перестаючи збивати. Білки збиваємо на найвищій швидкості до однорідної густої і трохи в'язкою піни.
торт з горіхами - фото крок 2
Приступаємо до жовтків. Розмішуємо їх з просіяного борошном. Зверху вивалюємо збиті білки. Перемішуємо все обережно від низу до верху, намагаючись не порушити легкість.
торт з горіхами - фото крок 3
Додамо в тісто кілька ложок тертих горіхів і ще раз перемішати. Тепер беремо форму для випічки і змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто у форму, ніжно розрівнюючи по поверхні.
торт з горіхами - фото крок 4
Ставимо бісквіт в духовку при температурі 180 градусів на півгодини. Він повинен піднятися і потемніти. Після цього вимикаємо духовку, форму відразу не виймаємо. Через 15 хвилин дістаємо і перевертаємо. У такому положенні бісквіт остигає годин 8. Тільки після цього його можна витягати.
торт з горіхами - фото крок 5
Через 8 годин робимо сироп для просочення бісквіта. Наливаємо в каструльку 125 мл води і доводимо до кипіння. Насипаємо 150 грам цукру і зменшуємо вогонь. Помішуємо лопаткою сироп, поки він трохи не загусне. 3-х хвилин зазвичай достатньо. Вимикаємо вогонь і додаємо лікер. Перемішуємо і охолоджуємо до теплого стану.
торт з горіхами - фото крок 6
Повертаємося до бісквіту. Гострим ножем розрізаємо його вздовж на 2 або 3 половини, на ваш погляд. Беремо сироп і рівномірно просочуємо їм кожен бісквітний корж.
торт з горіхами - фото крок 7
Тепер робимо крем. Розм'якшує 200 грам вершкового масла, давши йому полежати в теплі. Беремо міксер і збиваємо масло з 150 грамами цукру або цукрової пудри. Потім кладемо протертий через сито сир з лимонною цедрою і збиваємо до легкості.
торт з горіхами - фото крок 8
Кладемо один просочений корж на широку тарілку. Намазуємо його густо кремом. Зверху кладемо другий корж і домазиваем залишився крем. Якщо у вас 3 коржа, розподіліть весь крем на 3 частини. Обмащуємо кремом торт з усіх боків.
торт з горіхами - фото крок 9
Обсипаємо тортик рубаними горіхами. Прикрашаємо зверху половинками волоських. Ми залишаємо торт в холодильнику на пару-трійку годин для повноцінної просочення. Подаємо з гарячим чаєм або кавою. Приємних вам солодких посиденьок!

Схожі рецепти