Бісквітний торт з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати бісквітний торт з горіхами. Це класичний бісквіт з ніжним кремом і арахісової обсипанням. Ці ласощі прикрасить будь-який святковий стіл і точно сподобається вашим гостям.
За бажанням арахіс тут можна замінити на волоський горіх. Але волоський горіх краще не подрібнювати в борошно, а зробити ножем або блендером дрібну крихту, яку потім нанести на торт.
Якщо ви хочете додати в торт додатковий смак, то горіхову борошно можна додати в крем, а зверху прикрасити торт будь-якої глазур'ю, заливкою, фруктами або ягодами.
- Куряче яйце - 4 штуки
- Молоко згущене - 380 грам(1 банку)
- Арахіс - 100 грам
- Цукровий пісок - 120 грам
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Вершкове масло - 200 грам
Насамперед вимийте яйця і відокремте жовтки від білків. Спочатку нам знадобляться жовтки. Їх соедінітіе з половиною цукру (60 г) і добре збийте. Найзручніше це робити блендером або можна скористатися виделкою.
Охолоджені білки збийте в окремому посуді в густу піну. Щоб вони збили добре, візьміть велику і суху посуд. Коли білкова піна стане щільною, додайте до неї цукор, що залишився і знову збийте.
Наступним кроком з'єднайте жовтки з білками. Перемішуйте їх обережно, щоб не збити обсяг білків. Туди ж засипте борошно і збийте все блендером на мінімальній швидкості. У змащену олією і присипану борошном форму викладіть тісто і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати бісквіт потрібно 25 хвилин. Коли він буде готовий, його потрібно повністю остудити, а потім розрізати на 3 коржа. Приготуйте крем, збивши вершкове масло зі згущеним молоком, і промажте їм коржі, викладаючи їх один на інший. Боки торта теж промажьте кремом.
Останній етап - це горіхи. Підсушіть на сковороді несолоний арахіс і очистіть його від лушпиння. Тепер горіхи потрібно подрібнити в муку за допомогою кавомолки. При бажанні можна робити це блендером, щоб отримати більшу горіхову крихту. Арахісової борошном або крихтою посипте верхівку торта рівномірним шаром, а також обробіть крихтою боки торта. Залиште торт на годину просочитися і потім подавайте до столу.