Рецепт Торт «твідовий» фото

Торт «твідовий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Яйця, Шоколад
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Кекси

Напевно, немає людини, якому не подобалися б шоколадні кекси, тому розповім, як приготувати кекс "твідовий" . Він стане відмінним варіантом випічки для чаювання або навіть для святкового столу.

У приготуванні кексу "твідовий" немає нічого складного, достатньо всього лише слідувати рецептом. Обов'язково заморозьте шоколад перед використанням, так його буде набагато легше натерти на тертці. Під час випічки шоколад тане, через що кекс виходить в міру вологим і дуже ніжним. Беріть свій улюблений і якісний шоколад. За бажанням можна додати невелику дрібку кориці в тісто або рубані горіхи. Кекс дуже просто витягується з форми, тому його зовнішній вигляд вас також порадує.

  • Шоколад (більше 60% какао) - 100 грам
  • Борошно - 400-420 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач - 3 чайних ложки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Крем - 250 мілілітрів
кекс
1. Попередньо заморожений шоколад натріть на дрібній тертці, загорнувши його в серветку, щоб він не розтанув від тепла рук. Масло або маргарин кімнатної температури змішайте з цукром за допомогою міксера.
кекс
2. По одному введіть два яйця, постійно збиваючи масу. Додайте ванільний цукор, сметану, просіяне борошно, розпушувач і перемішайте ложкою. Додайте тертий шоколад.
кекс
3. Форму для кексу змастіть вершковим маслом і обсипте борошном. Викладіть в неї тісто. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
кекс
4. Залиште кекс на 10 хвилин в формі, після чого витягніть на блюдо. Готовий кекс присипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти