Торт «Шоколадка»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, красивий і поживний - це торт "шоколадка" в домашніх умовах. За зовнішнім виглядом він більше схожий на пиріг, а за смаком нагадує бісквітний торт з глазур'ю.
Шматочок такого торта відмінно буде поєднуватися з компотом, кавою або чаєм. Готувати його будинку - одне задоволення, а якщо ви любите шоколадні коржі і крем, що змиєте балувати себе тортом "шоколадка" в домашніх умовах часто!
- Маргарин - 350 грам
- Цукор - 350 грам
- Яйця - 6 грам
- Борошно - 850 грам
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Какао-порошок - 25 грам
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Шоколад - 50 грам
- Білий шоколад - 115 грам
- Шоколад чорний - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Малина - 150 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Мед - 8 Ст. Ложок
1. Збиваємо 3 яйця зі склянкою цукру, після чого додаємо гашене оцтом соду і 8 столових ложок меду. В самому кінці всипаємо 8 склянок борошна і все перемішуємо. Отримане тісто вливаємо в форму і випікаємо до утворення рум'яної скоринки.
2. Поки випікаються коржі, можна приготувати шоколадний крем. Для цього збийте 400 гр сметани і 1 склянка цукру, а в самому кінці додайте 1 столову ложку какао. Збийте до отримання однорідної маси.
3. Тепер промажьте одну частину коржа (я зазвичай розрізаю його на 2 частини) кремом. При бажанні посипте зверху маком або додайте до крему чорнослив.
4. Заливаємо залишком крему інші коржі і даємо трохи просочитися торту. Верх можна прикрасити декількома ложками сметани або фруктами.
5. Ось такий у мене вийшов торт "шоколадка" в домашніх умовах. Готується він швидко і не вимагає особливих кулінарних навичок.