Рецепт Торт «САПС Savskaâ» фото

Торт «САПС Savskaâ»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Шоколад, Мигдалеве борошно
На святковий стіл
Випічка, Торти

Багато шоколаду, напевно, не буває. Всім любителям цих ласощів пропоную рецепт приготування торта "цариця Шеви" - неймовірно смачного і досить простого десерту.

Приготувати торт "цариця Шеви" в домашніх умовах можна не тільки на торжество, але і як десерт для гостей. Це досить ніжний тортик, який просто тане в роті.

  • Шоколад - 325 грам(175 в корж, 150 в глазур)
  • Вершкове масло - 200 грам(175 в корж, 25 в глазур)
  • Цукор - 130-160 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Мигдалеве борошно - 75 грам
  • Борошно пшеничне - 35-50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершки - 150 мілілітрів
торт
1. Рецепт приготування торта "цариця Шеви" починається з основного інгредієнта - шоколаду. Його необхідно розламати на невеликі часточки і розтопити на водяній бані.
торт
2. Додати вершкове масло, розтопити і ретельно перемішати.
торт
3. Відокремити білки від жовтків і збити їх.
торт
4. У жовтки додати близько 60 грам цукру і збити до білого.
торт
5. Окремо збити білки з цукром, що залишився до пишності.
торт
6. У шоколад всипати просіяне борошно і дрібку солі.
торт
7. Додати збиті жовтки і акуратно перемішати, не порушуючи повітряної текстури.
торт
8. У кілька етапів викласти в тісто білки і м'яко перемішати.
торт
9. Жароміцних форму змастити трохи олією і застелити папером для випічки.
торт
10. Викласти тісто і відправити в розігріту духовку. Випікається корж близько 25 хвилин.
торт
11. Готовий корж необхідно як слід остудити, не виймаючи з форми.
торт
12. Потім торт "цариця Шеви" в домашніх умовах акуратно звільнити і викласти на блюдо.
торт
13. Для приготування глазурі необхідно з'єднати шоколад з вершками і поставити на вогонь. Коли маса стане, додати вершкове масло і проварити близько 3-5 хвилин до загустіння, намагаючись не доводити до кипіння.

Схожі рецепти