Торт «САПС Savskaâ»
(покроковий рецепт з фото)
Багато шоколаду, напевно, не буває. Всім любителям цих ласощів пропоную рецепт приготування торта "цариця Шеви" - неймовірно смачного і досить простого десерту.
Приготувати торт "цариця Шеви" в домашніх умовах можна не тільки на торжество, але і як десерт для гостей. Це досить ніжний тортик, який просто тане в роті.
- Шоколад - 325 грам(175 в корж, 150 в глазур)
- Вершкове масло - 200 грам(175 в корж, 25 в глазур)
- Цукор - 130-160 грам
- Яйце - 4 штуки
- Мигдалеве борошно - 75 грам
- Борошно пшеничне - 35-50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 150 мілілітрів
1. Рецепт приготування торта "цариця Шеви" починається з основного інгредієнта - шоколаду. Його необхідно розламати на невеликі часточки і розтопити на водяній бані.
2. Додати вершкове масло, розтопити і ретельно перемішати.
3. Відокремити білки від жовтків і збити їх.
4. У жовтки додати близько 60 грам цукру і збити до білого.
5. Окремо збити білки з цукром, що залишився до пишності.
6. У шоколад всипати просіяне борошно і дрібку солі.
7. Додати збиті жовтки і акуратно перемішати, не порушуючи повітряної текстури.
8. У кілька етапів викласти в тісто білки і м'яко перемішати.
9. Жароміцних форму змастити трохи олією і застелити папером для випічки.
10. Викласти тісто і відправити в розігріту духовку. Випікається корж близько 25 хвилин.
11. Готовий корж необхідно як слід остудити, не виймаючи з форми.
12. Потім торт "цариця Шеви" в домашніх умовах акуратно звільнити і викласти на блюдо.
13. Для приготування глазурі необхідно з'єднати шоколад з вершками і поставити на вогонь. Коли маса стане, додати вершкове масло і проварити близько 3-5 хвилин до загустіння, намагаючись не доводити до кипіння.