Рецепт Торт «Рижик» з заварним кремом фото

Торт «Рижик» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Мед
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Страви з начинкою , Торти
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Пропоную вам дізнатися, як приготувати торт"Рижик" - медовик з заварним кремом. Це популярний рецепт на новий лад, так як заварний крем з цитрусовим відтінком підкреслює медовий смак коржів.

Опис приготування:

Благодаря заварному крему, приготовленого за цим рецептом, випічка виходить дуже ароматною, адже лимонна цедра і сік надають їй свої цитрусові нотки. Також цей торт має яскраво виражений медовий аромат через медових коржів. Хрусткі коржі після просочення кремом стають неймовірно ніжними і вологими, тому обов'язково дайте торту постояти в холодильнику 5-7 годин. Цей торт набагато смачніше на другий день, але навряд чи він залишиться після чаювання.

  • Вершкове масло - 200 грам(100г в тісто, 100г в крем)
  • Куряче яйце - 5 штук(2 в тісто, 3 в вершках)
  • Борошно - 360 грам
  • Цукор - 260 грам(100г в тісто, 160г в крем)
  • Мед - 80 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 700 мілілітрів
  • Крохмаль - 3, 5 Ст. Ложки
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
торт
1. Приготуйте заварний крем: молоко змішайте з 80г цукру, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Яйця змішайте з 80г цукру і крохмалем.
торт
2. Розмішуючи, додайте тепле молоко. Поставте суміш на вогонь і доведіть до загустіння. Зніміть крем з вогню і додайте вершкове масло, лимонний сік і лимонну цедру, добре розмішайте.
торт
3. Залиште крем при кімнатній температурі до повного охолодження, періодично помішуючи, щоб не утворювалася плівка. Приготуйте тісто. Мед змішайте з содою і поставте на вогонь.
торт
4. При постійному помішуванні дайте суміші закипіти, після чого проваріть її протягом хвилини, щоб вона придбала карамельний колір. Зніміть з вогню, додайте розтоплене вершкове масло і цукор, добре змішайте. Додайте яйця і добре розмішайте.
торт
5. Додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Остудіть тісто при кімнатній температурі, щоб воно не прилипало до рук. Розділіть тісто на дев'ять частин і розкачайте кожну на пергаментному папері в коло так, щоб краї тіста злегка виходили за краї форми.
торт
6. Наколи тісто виделкою і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин. Гарячий корж обріжте за розміром форми.
торт
7. Змастіть остиглі коржі, боки і верх торта заварним кремом і посипте подрібненими обрізками з тіста. Поставте торт в холодильник на 5-6 годин, щоб він добре просочився. Смачного!

Схожі рецепти