Торт «Рижик» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Один з найсмачніших і популярних тортів в Росії - це медовий торт. Розповім, як приготувати торт «Рижик» класичний, який готується на основі медових коржів і масляного крему. Спробуйте!
Цей торт відомий під багатьма іншими назвами, наприклад, «Медовик», «Мишка» та інше. Відразу після приготування торт настоюють протягом декількох годин, а краще - всю ніч, щоб коржі встигли просочитися. Такий десерт можна подати до Дня народження, на Новий Рік та інші свята.
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 350 грам(100 г - в тісто, 250 г - в вершках)
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 3 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Ваніль - 2 чайних ложки
- Згущене молоко - 300 грам
1
У чашу міксера вбийте курячі яйця і трохи збийте їх, потім додайте цукровий пісок і продовжуйте збивати.
2
У сотейник викладіть 100 грам вершкового масла, додайте мед і відправте все на слабкий вогонь. Доведіть вміст до карамельних квітів.
3
Зніміть сотейник з вогню і перемішайте все близько 1 хвилини. Тонкою цівкою введіть вміст сотейника в чашу міксера, додайте ваніль.
4
Борошно заздалегідь просійте і втрутився в чашу міксера, ретельно все перемішайте і залиште тісто на 1 час в тепле.
5
Розділити тісто 6 рівних частин, кожну розкачати в пласт товщиною 0, 6 мілілітрів, наколи його виделкою.
6
Випікайте кожен корж окремо в розігрітому до 200 градусів духовці 3-4 хвилини до рум'яної скоринки.
7
Остудіть коржі на решітці, а потім відкладіть в сторону. Ображати кожен, щоб були рівні краї.
8
Вимийте чашу міксера і збийте в ній вершкове масло зі згущеним молоком. Перемажьте коржі кремом і прикрасьте обрізками, які змололи в крихту.
9
Перед вживанням наполягайте торт кілька годин, а краще залиште його на ніч.