Рецепт Торт «Рижик» в мультиварці фото

Торт «Рижик» в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 16 - 20
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Пропоную приготувати смачний і улюблений мною торт"Рижик" в мультиварці по дуже простому рецептом, який сподобається багатьом господиням. Чудо-варіант для святкових застіль, прекрасний десерт до чаю.

Опис приготування:

Торт"Рижик" в мультиварці можна прикрасити тертим шоколадом, подрібненими горіхами, м'якими ягодами або фруктами (свіжий, консервованими або замороженими) на ваш смак, залитими желе або будь-яким іншим способом, виходячи з вашої фантазії. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди або фрукти, то їх попередньо потрібно розморозити, обов'язково дайте стекти всій рідини, так само, як і при використанні консервованих ягід і фруктів.

  • Куряче яйце - 5 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Мед - 6 Ст. Ложок
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 30 грам (можна замінити маргарином)
торт
1. В емальовану каструлю помістіть мед і соду. Нагрівайте на маленькому вогні, постійно помішуючи, до збільшення маси в об'ємі і придбання нею темно-золотистого забарвлення.
торт
2. За допомогою міксера збийте яйця з цукром до утворення густої і дуже пишною маси, щоб залишалися сліди від ложки.
торт
3. Поступово влийте в збиті яйця суміш меду з содою, постійно перемішуючи ложкою, щоб яйця не згорнулися.
торт
4. Маленькими порціями додавайте до отриманої маси просіяне борошно, постійно перемішуючи ложкою зверху вниз (ні в якому разі не потрібно заважати по колу, інакше тісто осяде).
торт
5. Акуратно, повільно вилийте отримане тісто в змащену вершковим маслом чашу мультиварки. Готуйте на програмі"Випічка" 65 хвилин, після закінчення цієї програми, не відкриваючи кришку, поставте ще"Підігрів" з 10 хвилин.
торт
6. Дістаньте готовий корж з чаші (перед цим при необхідності проведіть по колу між коржем і чашею силіконової або тонкої дерев'яною лопаткою), залиште його постояти кілька годин до повного охолодження.
торт
7. Розріжте остиглий корж по висоті на 3-4 частини. Якщо ви дочекалися повного охолодження, то корж ріжеться легко і не кришиться.
торт
8. Змащуємо наші коржі заздалегідь приготованим заварним кремом (можете використовувати будь-який вподобаний рецепт крему, знадобиться його 600-800 мл.), укладаючи один на одного, і прикрашаємо за бажанням. У мене тортик посипаний тертим шоколадом. Поставте торт в холодильник на кілька годин, щоб він просочився.

Схожі рецепти