Торт «Медовик» (Рижик)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Смак медовика - смак дитинства, мама часто готувала такий, тому я його так люблю. Є багато рецептів, але у мене є свій, яким охоче ділюся. Дивіться, як приготувати торт «Медовик» (рижик).
Опис приготування:
Смак готових коржів залежить від смаку меду, тому беріть тільки той, який подобається (травневий, гречаний та інші). Можна використовувати зацукровані або рідкий мед, головне - без домішки гіркоти. Такий медовик краще наполягати кілька годин, можна цілу ніч, тоді крем добре оживляти коржі і торт буде смачніше.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем - 600 мілілітрів(20% жирності)
- Цукрова пудра - 150 грам
- Сода - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - За смаком
- Загущувач сметани - 1 штука (упаковка)
1. Берете 2 каструлі, в одну набираєте воду, а другу ставите всередину, тут важливо, щоб дно другий не стосувалося води.
2. У каструлю кладете вершкове масло і цукровий пісок.
3. До наявних в каструлі продуктам додаєте три столові ложки будь-якого за смаком меду. Відправляєте обидві каструлі на вогонь і розтоплює на водяній бані всі інгредієнти.
4. Тим часом в окрему миску вбиваєте курячі яйця, додаєте столову ложку соди і збиваєте все до утворення пишної піни.
5. Розтоплений мед з маслом забираєте з плити, вводите до них збиті з содою яйця, весь час перемішують.
6. Борошно просіваєте прямо в миску, спершу вводите порційно тільки 2, 5 склянки, після кожного гарненько перемішуєте. Тісто виходить липким.
7. Невелику частину, що залишилася, борошна висипаєте на стіл, викладаєте липке тісто і поступово додаєте борошно, що залишилося, замішуєте тісто.
8. Тісто завертаєте в плівку або перекладаєте в миску, накриваєте рушником, залишаєте в теплі на 1 час. Через 60 хвилин дістаєте тісто і звертаєте з нього ось таку ковбаску, поділяєте її на 9 частин (коржі).
9. Розрізаєте тісто, кожну частину скручуєте в кульку.
10. Відрізаєте шматочок пергаменту, викладаєте кожну частину тесту, розкочуєте дуже тонко, потім кладете кришку (або тарілку), по якій будете вирізати форму коржа.
11. Випікаєте кожен корж при температурі 200 градусів за 2 хвилини, в результаті отримуємо ось такі рум'яні коржі. Шматочки обрізаємо і складаємо в окрему тарілку.
12. Для крему: в чашу виливаєте сметану, додаєте цукрову пудру, лимонний сік і ваніль, збиваєте, виходить рідка консистенція. Після цього додаєте пакетик згущувача для сметани і ще раз все збиваєте.
13. Залишки від коржів подрібнює в блендері в дрібну крихту.
14. Кожен корж Перемащуємо отриманим кремом і складаєте один на одного.
15. Промазуєте кремом боку і верхівку, присипаєте все приготовленої крихтою і відправляєте торт на кілька годин в холодильник. Смачного!