Рецепт Торт «Медовик» (Рижик) фото

Торт «Медовик» (Рижик)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Мед
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження , Ювілей
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Смак медовика - смак дитинства, мама часто готувала такий, тому я його так люблю. Є багато рецептів, але у мене є свій, яким охоче ділюся. Дивіться, як приготувати торт «Медовик» (рижик).

Опис приготування:

Смак готових коржів залежить від смаку меду, тому беріть тільки той, який подобається (травневий, гречаний та інші). Можна використовувати зацукровані або рідкий мед, головне - без домішки гіркоти. Такий медовик краще наполягати кілька годин, можна цілу ніч, тоді крем добре оживляти коржі і торт буде смачніше.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Крем - 600 мілілітрів(20% жирності)
  • Цукрова пудра - 150 грам
  • Сода - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Ваніль - За смаком
  • Загущувач сметани - 1 штука (упаковка)
торт
1. Берете 2 каструлі, в одну набираєте воду, а другу ставите всередину, тут важливо, щоб дно другий не стосувалося води.
торт
2. У каструлю кладете вершкове масло і цукровий пісок.
торт
3. До наявних в каструлі продуктам додаєте три столові ложки будь-якого за смаком меду. Відправляєте обидві каструлі на вогонь і розтоплює на водяній бані всі інгредієнти.
торт
4. Тим часом в окрему миску вбиваєте курячі яйця, додаєте столову ложку соди і збиваєте все до утворення пишної піни.
торт
5. Розтоплений мед з маслом забираєте з плити, вводите до них збиті з содою яйця, весь час перемішують.
торт
6. Борошно просіваєте прямо в миску, спершу вводите порційно тільки 2, 5 склянки, після кожного гарненько перемішуєте. Тісто виходить липким.
торт
7. Невелику частину, що залишилася, борошна висипаєте на стіл, викладаєте липке тісто і поступово додаєте борошно, що залишилося, замішуєте тісто.
торт
8. Тісто завертаєте в плівку або перекладаєте в миску, накриваєте рушником, залишаєте в теплі на 1 час. Через 60 хвилин дістаєте тісто і звертаєте з нього ось таку ковбаску, поділяєте її на 9 частин (коржі).
торт
9. Розрізаєте тісто, кожну частину скручуєте в кульку.
торт
10. Відрізаєте шматочок пергаменту, викладаєте кожну частину тесту, розкочуєте дуже тонко, потім кладете кришку (або тарілку), по якій будете вирізати форму коржа.
торт
11. Випікаєте кожен корж при температурі 200 градусів за 2 хвилини, в результаті отримуємо ось такі рум'яні коржі. Шматочки обрізаємо і складаємо в окрему тарілку.
торт
12. Для крему: в чашу виливаєте сметану, додаєте цукрову пудру, лимонний сік і ваніль, збиваєте, виходить рідка консистенція. Після цього додаєте пакетик згущувача для сметани і ще раз все збиваєте.
торт
13. Залишки від коржів подрібнює в блендері в дрібну крихту.
торт
14. Кожен корж Перемащуємо отриманим кремом і складаєте один на одного.
торт
15. Промазуєте кремом боку і верхівку, присипаєте все приготовленої крихтою і відправляєте торт на кілька годин в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти