Рецепт Торт «Рижик» класичний рецепт фото

Торт «Рижик» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Мед
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Торти

Торт "рижик" - прекрасний сметанний торт, приготований на основі меду. Десерт стане відмінним прикраса святкового столу, будь-то День Народження, Новий Рік або інший сімейне свято.

Перед вами - торт "рижик"? класичний рецепт. Яйця збиваємо з цукром в піну, додайте масло і мед перемішайте і поставте масу на повільний вогонь. Варіть до повного розчинення цукру, додавши в масу піну. Змішайте остигнула масу з борошном і замісити тісто. З тіста формуємо 10-12 коржів, які випікаємо в духовці. Промащуємо остиглі коржі сметанним кремом і присипаємо крихтою, змішаної зі сметаною. Ставимо торт в холодильник для просочення, найкраще на всю ніч. Хай щастить!

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сода харчова - 2 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Крем - 600 грам
торт
Яйця збиваємо з цукром в міцну піну.
торт
Додайте масло і мед, перелийте все в каструлю і поставте на повільний вогонь. Безперервно помішуючи, розчиняємо цукор. Додаємо соду, чекаємо підняття піни.
торт
Знімаємо масу з вогню, даємо їй охолонути. Виливаємо її в просіяне борошно. Замішуємо м'яке, еластичне тісто.
торт
Розділити тісто 10-12 частин.
торт
Деко застеліть папером для випікання, викладіть на нього шматочок тесту і розкачати як можна тонше. Таким чином розгортаємо і випікаємо 10-12 тонких коржів (перед випічкою проколоти коржі виделкою). Обов'язково остудіть коржі після випічки.
торт
Приготуємо крем. Сметану збиваємо з цукровою пудрою.
торт
Обрізаємо з боків коржі, щоб надати їм прямокутну форму. Обрізки коржів подрібнюємо в крихту. Частина крихти змішуємо зі сметаною і промазуємо боки торта. Сам торт формуємо з коржів, змазаних кремом.
торт
Для просочення ставимо торт в холодильник на всю ніч.
торт
За бажанням можна прикрасити верхівку торта глазур'ю. Смачного!

Схожі рецепти