Торт «Рижик» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Торт "рижик" - прекрасний сметанний торт, приготований на основі меду. Десерт стане відмінним прикраса святкового столу, будь-то День Народження, Новий Рік або інший сімейне свято.
Перед вами - торт "рижик"? класичний рецепт. Яйця збиваємо з цукром в піну, додайте масло і мед перемішайте і поставте масу на повільний вогонь. Варіть до повного розчинення цукру, додавши в масу піну. Змішайте остигнула масу з борошном і замісити тісто. З тіста формуємо 10-12 коржів, які випікаємо в духовці. Промащуємо остиглі коржі сметанним кремом і присипаємо крихтою, змішаної зі сметаною. Ставимо торт в холодильник для просочення, найкраще на всю ніч. Хай щастить!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сода харчова - 2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Крем - 600 грам
Яйця збиваємо з цукром в міцну піну.
Додайте масло і мед, перелийте все в каструлю і поставте на повільний вогонь. Безперервно помішуючи, розчиняємо цукор. Додаємо соду, чекаємо підняття піни.
Знімаємо масу з вогню, даємо їй охолонути. Виливаємо її в просіяне борошно. Замішуємо м'яке, еластичне тісто.
Розділити тісто 10-12 частин.
Деко застеліть папером для випікання, викладіть на нього шматочок тесту і розкачати як можна тонше. Таким чином розгортаємо і випікаємо 10-12 тонких коржів (перед випічкою проколоти коржі виделкою). Обов'язково остудіть коржі після випічки.
Приготуємо крем. Сметану збиваємо з цукровою пудрою.
Обрізаємо з боків коржі, щоб надати їм прямокутну форму. Обрізки коржів подрібнюємо в крихту. Частина крихти змішуємо зі сметаною і промазуємо боки торта. Сам торт формуємо з коржів, змазаних кремом.
Для просочення ставимо торт в холодильник на всю ніч.
За бажанням можна прикрасити верхівку торта глазур'ю. Смачного!