Рецепт Торт «Прага» зі згущеним молоком фото

Торт «Прага» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао, Бісквітне тісто
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Тим, хто не уявляє свого життя без солодкого, а особливо без шоколадних тортів, пропоную побалувати себе смачним тортиком. Насичений смак, чудовий зовнішній вигляд і нескладний процес. Пробуйте!

Пропоную вам на замітку класний варіант, як приготувати торт "прага" зі згущеним молоком і какао. Крем виходить напрочуд насиченим, шоколадним і ароматним. З ніжними коржами, які буквально тануть у роті, він створює приголомшливий тандем. Перед подачею тортик можна покрити шоколадною глазур'ю або просто присипати какао. Ідеєю цікавою глазурі з абрикосовим джемом я теж поділюся. У кулінарній скарбничці такий рецепт точно не помішує!

  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 115 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Какао - 25 грам
  • Жовток - 1 штука (в вершках)
  • Вода - 1 Ст. Ложка (в вершках)
  • Згущене молоко - 150 грам (в вершках)
  • Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
  • Какао - 10 грам (в вершках)
  • Абріковий або яблучний джем - 2 Ст. Ложки (глазур)
  • Шоколад - 100 грам (глазур)
  • Вершки - 110 мілілітрів (глазур)
  • Вершкове масло - 3 чайних ложки (глазур)
торт
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Жовтки акуратно відокремте від білків і збийте з половиною цукру до білого.
торт
2. Окремо збийте до м'яких піків білки. Після всипте цукор, продовжуючи збивати.
торт
3. У невеликій мисці з'єднайте борошно і какао. Перемішайте. Акуратно з'єднайте білки з жовтками, перемішайте і просійте сухі інгредієнти.
торт
4. Додайте розтоплене вершкове масло, ще раз акуратно перемішайте. Вилийте тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом і змащену маслом, відправте в духовку.
торт
5. Випікайте корж до сухої сірники (близько півгодини, але час залежить від розміру форми). Після добре остудіть на решітці.
торт
6. Гострим ножем акуратно розріжте корж на 3.
торт
7. Для приготування крему в невеликому сотейнику збийте жовток з водою і згущеним молоком. Прогрійте на вогні, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Окремо збийте розм'якшене вершкове масло до м'якості. Додайте згущене молоко і какао, ще раз збийте. Зберіть торт, промазав коржі кремом.
торт
8. Для глазурі прогрійте вершки і розтопіть в них шоколад і масло. Верх торта змастіть абрикосовим джемом і полийте шоколадною глазур'ю. Додатково можна присипати какао або тертим шоколадом.
торт
9. Ось така краса. Залиште тортик на ніч, щоб він як слід просочився. Приємного чаювання!

Схожі рецепти