Торт «Прага» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто не уявляє свого життя без солодкого, а особливо без шоколадних тортів, пропоную побалувати себе смачним тортиком. Насичений смак, чудовий зовнішній вигляд і нескладний процес. Пробуйте!
Пропоную вам на замітку класний варіант, як приготувати торт "прага" зі згущеним молоком і какао. Крем виходить напрочуд насиченим, шоколадним і ароматним. З ніжними коржами, які буквально тануть у роті, він створює приголомшливий тандем. Перед подачею тортик можна покрити шоколадною глазур'ю або просто присипати какао. Ідеєю цікавою глазурі з абрикосовим джемом я теж поділюся. У кулінарній скарбничці такий рецепт точно не помішує!
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 115 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Какао - 25 грам
- Жовток - 1 штука (в вершках)
- Вода - 1 Ст. Ложка (в вершках)
- Згущене молоко - 150 грам (в вершках)
- Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
- Какао - 10 грам (в вершках)
- Абріковий або яблучний джем - 2 Ст. Ложки (глазур)
- Шоколад - 100 грам (глазур)
- Вершки - 110 мілілітрів (глазур)
- Вершкове масло - 3 чайних ложки (глазур)
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Жовтки акуратно відокремте від білків і збийте з половиною цукру до білого.
2. Окремо збийте до м'яких піків білки. Після всипте цукор, продовжуючи збивати.
3. У невеликій мисці з'єднайте борошно і какао. Перемішайте. Акуратно з'єднайте білки з жовтками, перемішайте і просійте сухі інгредієнти.
4. Додайте розтоплене вершкове масло, ще раз акуратно перемішайте. Вилийте тісто у жароміцних форму, застелену пергаментом і змащену маслом, відправте в духовку.
5. Випікайте корж до сухої сірники (близько півгодини, але час залежить від розміру форми). Після добре остудіть на решітці.
6. Гострим ножем акуратно розріжте корж на 3.
7. Для приготування крему в невеликому сотейнику збийте жовток з водою і згущеним молоком. Прогрійте на вогні, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Окремо збийте розм'якшене вершкове масло до м'якості. Додайте згущене молоко і какао, ще раз збийте. Зберіть торт, промазав коржі кремом.
8. Для глазурі прогрійте вершки і розтопіть в них шоколад і масло. Верх торта змастіть абрикосовим джемом і полийте шоколадною глазур'ю. Додатково можна присипати какао або тертим шоколадом.
9. Ось така краса. Залиште тортик на ніч, щоб він як слід просочився. Приємного чаювання!