Рецепт Торт «Прага» з вареним згущеним молоком фото

Торт «Прага» з вареним згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Шоколад, Згущене молоко
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Якщо ви любите експериментувати з класичними рецептами, додаючи нові інгредієнти, тоді зверніть увагу на цей нескладний варіант, як приготувати торт "прага" з вареним згущеним молоком.

Це тортик дуже схожий на традиційний, улюблений багатьма, празький. Крем з вареним згущеним молоком більш насичений і густий, тому рекомендую обов'язково просочувати коржі сиропом. Це може звичайний цукровий, фруктовий або на основі лікарів, наприклад. Шоколадна глазур - особлива родзинка торта. Всім ласунам обов'язково варто звернути увагу на цей рецепт.

  • Яйце - 5 штук
  • Цукор - 125 грам(+ в сироп для просочення)
  • Борошно - 125 грам
  • Какао - 100 грам(+ 1 ст. Ложка в корж)
  • Варене згущене молоко - 200 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Шоколад - 200 грам
  • Горіхи - За смаком (по бажанню)
  • Сироп ягідний - За смаком
  • Коньяк - За смаком
торт
1. Першим ділом, як зазвичай, потрібно зайнятися коржем. Розігрійте перед початком процесу духовку до 200 градусів. У глибоку миску надішліть цукор і яйця. Збийте до однорідності.
торт
2. Додайте просіяне какао. Для аромату влийте трохи ванільного екстракту.
торт
3. Слідом борошно, попередньо просіяний. Ретельно перемішайте тісто.
торт
4. Викладіть тісто в змащену маслом форму і відправте в духовку на півгодини приблизно (перевіряйте готовність зубочисткою, адже час залежить від висоти коржа).
торт
5. Готовий корж остудіть у формі, потім викладіть на решітку і акуратно розріжте на 3 коржа.
торт
6. З кремом все теж досить просто: збийте вершкове масло з вареним згущеним молоком і какао. Можете додати трохи лікеру, наприклад.
торт
7. Коржі просочити ягідним соком, солодким сиропом або алкоголем, якщо десерт не для дітей.
торт
8. Після перемажьте коржі кремом і зберіть тортик.
торт
9. Залишки крему розподіліть на боки і верх. Надішліть тортик на 2-3 години в холодильник. Розтопіть шоколад і додайте ложку рослинної олії без запаху. Залийте верх глазур'ю і залишити тортик ще години на 3-4, щоб він добре застиг і просочився. Можна додатково прикрасити горішками або залишками крему, отсадів його кондитерським шприцом.

Схожі рецепти