Торт «Полуниця і шоколад»
(покроковий рецепт з фото)
Смачно до божевілля! розповідаю, як приготувати торт "полуниця і шоколад"! Як ви розумієте, це ідеальний вибір для сімейного торжества, щоб порадувати улюблених домочадців. Раджу і рекомендую.
Звичайно, не можу сказати, що це найпростіший рецепт торта подібного роду, але зате ці ласощі того варто! смачно, ніжно, і при цьому соковито завдяки фруктам. До речі, поєднання ківі і полуниці дуже смачне і вдале, рекомендую всім. А шоколад і ніжність коржів доповнять цей чудовий ансамбль!
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 250 грам(50 г - для начинки, інше - в тісто)
- Борошно - 80 грам
- Крохмаль - 60 грам
- Какао - 50 грам
- Полуниця - 200 грам
- Ківі - 200 грам
- Какао - 50 грам
- Шоколад тертий - 50 грам
- Желатин - 12 грам
- Сир - 500 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Прикраса - За смаком
1. Спочатку готуємо тісто. Окремо перетираємо жовтки і 0.5 склянки цукру, білки збиваємо з іншою половиною цукру. Борошно перемішати з крохмалем, какао, розпушувачем, просиваем в желтковую массу. Додамо далі збиті білки, все перемішати. Випікаємо 40 хвилин (190 градусів) один великий корж, остудити його повністю і тоді розділимо на три частини.
2. Поки готуються коржі, помиємо, обсушити і наріжемо дрібно наші фрукти.
3. Для крему тепер розведемо желатин і змішаємо з вершками, далі додаємо по черзі сир, цукор і робимо однорідний крем. Далі ділимо його на дві частини. В одну додамо полуницю і размажем за першим Коржу цей крем.
4. Накриємо другим коржем і викладемо наверх другу частину крему, вже з шматочками ківі. Накриваємо третім коржем.
5. Ось така вийде краса. Залишилося тільки прикрасити і настояти наш тортик!
6. Я зверху змастила залишками крему без фруктів, а самі фрукти викладала скибочками по колу. Тертим шоколадом ми посипаємо торт по сторонам і зверху. Готово!