Фарширована полуниця
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є бажання приготувати смачний фруктовий десерт, поєднує в собі простоту приготування і вишуканий смак, то фарширована полуниця - це саме те, що вам потрібно.
Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю і доступністю, головне - вибрати стиглі, красиві, великі ягоди і запастися хорошим настроєм. Десерт готується не поспішаючи, але навіть при цьому часу буде витрачено не більше 10-20 хвилин. Воно готується безпосередньо перед подачею, але можна ненадовго відправити його в холодильник. Велику роль тут відіграє якість рікотти або сирного сиру. Доречно використовувати будь-який з цих продуктів, на вибір. Прекрасним доповненням до десерту є мигдаль.
- Полуниця свіжа - 10 штук (велика)
- Сир сирний або рикотта - 100 грам
- Пудра цукрова - 2 Ст. Ложки
- Мигдаль мелений - 1-2 Ст. Ложок (у мене волоський горіх)
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Листя м'яти - 3-5 штук
1. Свіжу полуницю ретельно підберіть за розміром. Помийте, позбавте від плодоніжки. Покладіть на тарілку обсихати.
2. Слід підготувати ягоди для стійкості на блюді. Для цього акуратно зріжте від нижньої частини полуниці невеликий шматочок. Потім вийміть м'якоть ягоди від верхньої частини до її середини. Використовуйте для цього маленьку ложку.
3. Додайте в сир ванілін і цукрову пудру. Все ретельно перемішайте.
4. В добре розтерту суміш ваніліну, цукрової пудри і сиру покладіть сметану. Знову добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.
5. Підготовлені ягоди фаршируйте отриманою масою. Зверху присипте меленим мигдалем. Прикрасьте листочками м'яти. Тепер ви знаєте, як приготувати фаршировану полуницю - одне з найулюбленіших європейських ласощів.