Полуниця желе
(покроковий рецепт з фото)
Натуральне, смачне полуничне желе з цілими ягодами. Приготуйте освіжаючий і низькокалорійний десерт.
Приготуйте полуничне желе з цілими ягідками, цукром, на основі води і желатину.
- Полуниця - 250 грам
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам
- Цукор - 40 грам
- Вода - 300 мілілітрів
1. Приготуємо продукти для желе. Я використовую швидкорозчинний желатин для зручності.
2. Полуницю перебрати, обірвати хвостики, промити. Скласти в каструлю.
3. Додати цукор.
4. Заливаємо водою.
5. На повільному вогні доводимо до кипіння. Як тільки полуниця з сиропом закипіла, вимикаємо вогонь. Заважати її не потрібно, щоб не пошкодити ягоди.
6. Всипаємо желатин. Розчиняємо.
7. Розкладаємо ягоди по креманкам або стаканчиках, заливаємо сиропом полуничним і відправляємо в холодильник остигати на 2 годину. Готово!