Торт «підвал» з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Це не тільки один з найсмачніших, але і красивих тортів! Його незвичайний вид і карколомний вишневий аромат не залишать байдужим жодного ласуна. Отже, простий рецепт торта"Хата" з вишнею.
Опис приготування:
Пісочне тісто за цим рецептом виходить дуже ніжне! Цукор в нього не кладеться - крем буде досить солодким. Він оживляти тісто і вийде абсолютно чарівний, соковитий і м'який тортик з кисло-солодким вишневою начинкою… Усе, у мене вже течуть слинки, настав час приступати до випічки!
- Вершкове масло - 300 грам(250 г в тісто, 50 г для глазурі)
- Крем - 3 склянки(1 стакан в тісто, 2 в вершках)
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 склянки(2 столових ложки в глазур, інше в крем)
- Вишня - 500 грам
- Грецькі горіхи - За смаком
- Какао - 2 Ст. Ложки
Масло натерти на тертці, почекати, поки стане м'яким, і змішати з борошном.
Додаємо соду і 1 стакан сметани, вимішуємо м'яке еластичне тісто.
Частину, що залишилася сметану збиваємо з цукром. Сметана повинна бути охолоджена.
Вишню позбавляємо від кісточок.
З 2 столових ложок цукру, какао і 50 г вершкового масла на водяній бані готуємо шоколадну глазур. Якщо вийде надто густа - можна додати трохи сметани або вершків.
Охолоджене тісто (майбутній, його потрібно прибрати в холодильник хоча б на годинку) розгортаємо в пласт, який розрізаємо вздовж на пласкі. На кожну укладаємо вишні.
Защіпляем краю і укладаємо на сухе деко швами вниз. Випікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини.
Після того, як трубочки охолонуть, укладаємо їх на плоске блюдо шарами - в першому 5 трубочок, у другому 4 і так далі. Самий верхній шар - всього 1 трубочка. Кожен шар рясно змащуємо сметанним кремом.
Ми залишаємо торт при кімнатній температурі на 1 час, після чого прибираємо в холодильник на ніч.
Прикрашаємо волоськими горіхами та шоколадною глазур'ю.
Прикрашаємо волоськими горіхами та шоколадною глазур'ю.
Торт готовий! :)