Торт «підвал» з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Це не тільки один з найсмачніших, але і красивих тортів! Його незвичайний вид і карколомний вишневий аромат не залишать байдужим жодного ласуна. Отже, простий рецепт торта "хата" з вишнею.
Пісочне тісто за цим рецептом виходить дуже ніжне! Цукор в нього не кладеться - крем буде досить солодким. Він оживляти тісто і вийде абсолютно чарівний, соковитий і м'який тортик з кисло-солодким вишневою начинкою… Усе, у мене вже течуть слинки, настав час приступати до випічки!
- Вершкове масло - 300 грам(250 г в тісто, 50 г для глазурі)
- Крем - 3 склянки(1 стакан в тісто, 2 в вершках)
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 склянки(2 столових ложки в глазур, інше в крем)
- Вишня - 500 грам
- Грецькі горіхи - За смаком
- Какао - 2 Ст. Ложки
Вишню позбавляємо від кісточок.
Охолоджене тісто (майбутній, його потрібно прибрати в холодильник хоча б на годинку) розгортаємо в пласт, який розрізаємо вздовж на пласкі. На кожну укладаємо вишні.
Після того, як трубочки охолонуть, укладаємо їх на плоске блюдо шарами - в першому 5 трубочок, у другому 4 і так далі. Самий верхній шар - всього 1 трубочка. Кожен шар рясно змащуємо сметанним кремом.
Торт готовий! :)