Торт «перська ніч»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати торт "персидська ніч" . Легкий в приготуванні, що не вимагає багато часу та інгредієнтів, це торт, який доречний як на святковому столі, так і на сімейному чаюванні.
Для початку займемося бісквітом.
1. Для його приготування потрібно відокремити в посуд чотири яєчних білка, які слід збити в густу піну зі склянкою цукрового піску (або цукрової пудри).
2. Поступово, по одному, додаємо в суміш яєчні жовтки - і знову збиваємо (протягом 5 хвилин, не менше).
3. Акуратно додаємо 5 ложок порошку какао, слідом - 1, 5 склянки попередньо просіяного через сито борошна.
4. Перемішуємо (можна скористатися міксером).
5. Виливаємо тісто в круглі форми, формуючи коржі, які випікаємо в духовці 30 хвилин (температура - 180-220 градусів).
6. Готовий бісквіт накриваємо чистим рушником або серветкою. Чекаємо, поки він охолоне, а потім розрізаємо по горизонталі на дві частини.
Для крему.
1. Поки запікаються коржі, готовий крем. Попередньо розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером до білого, додаємо в нього згущене молоко і 2 ложки порошку какао.
2. Як випливає промазуємо остиглі коржі кремом.
3. На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду, додаємо 1 чайну ложку розтопленого вершкового масла.
4. Остужаем - і за допомогою кондитерського шприца прикрашаємо готовий торт.
Найкраще дати нашому тортика настоятися в холодильнику, щоб як слід просочився. Смачного!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Банка вареного згущеного молока - 1 штука
- Вершкове масло - 300 грам
- Плитка шоколаду - 1 штука
- Какао порошок - 7 Ст. Ложок
1. Для його приготування потрібно відокремити в посуд чотири яєчних білка, які слід збити в густу піну зі склянкою цукрового піску (або цукрової пудри).
2. Поступово, по одному, додаємо в суміш яєчні жовтки - і знову збиваємо (протягом 5 хвилин, не менше).
3. Акуратно додаємо 5 ложок порошку какао, слідом - 1, 5 склянки попередньо просіяного через сито борошна.
4. Перемішуємо (можна скористатися міксером).
5. Виливаємо тісто в круглі форми, формуючи коржі, які випікаємо в духовці 30 хвилин (температура - 180-220 градусів).
6. Готовий бісквіт накриваємо чистим рушником або серветкою. Чекаємо, поки він охолоне, а потім розрізаємо по горизонталі на дві частини.
Для крему.
1. Поки запікаються коржі, готовий крем. Попередньо розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером до білого, додаємо в нього згущене молоко і 2 ложки порошку какао.
2. Як випливає промазуємо остиглі коржі кремом.
3. На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду, додаємо 1 чайну ложку розтопленого вершкового масла.
4. Остужаем - і за допомогою кондитерського шприца прикрашаємо готовий торт.
Найкраще дати нашому тортика настоятися в холодильнику, щоб як слід просочився. Смачного!