Рецепт Торт «перська ніч» фото

Торт «перська ніч»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Розповім, як приготувати торт "персидська ніч" . Легкий в приготуванні, що не вимагає багато часу та інгредієнтів, це торт, який доречний як на святковому столі, так і на сімейному чаюванні.

Для початку займемося бісквітом.

1. Для його приготування потрібно відокремити в посуд чотири яєчних білка, які слід збити в густу піну зі склянкою цукрового піску (або цукрової пудри).

2. Поступово, по одному, додаємо в суміш яєчні жовтки - і знову збиваємо (протягом 5 хвилин, не менше).

3. Акуратно додаємо 5 ложок порошку какао, слідом - 1, 5 склянки попередньо просіяного через сито борошна.

4. Перемішуємо (можна скористатися міксером).

5. Виливаємо тісто в круглі форми, формуючи коржі, які випікаємо в духовці 30 хвилин (температура - 180-220 градусів).

6. Готовий бісквіт накриваємо чистим рушником або серветкою. Чекаємо, поки він охолоне, а потім розрізаємо по горизонталі на дві частини.

Для крему.

1. Поки запікаються коржі, готовий крем. Попередньо розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером до білого, додаємо в нього згущене молоко і 2 ложки порошку какао.

2. Як випливає промазуємо остиглі коржі кремом.

3. На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду, додаємо 1 чайну ложку розтопленого вершкового масла.

4. Остужаем - і за допомогою кондитерського шприца прикрашаємо готовий торт.

Найкраще дати нашому тортика настоятися в холодильнику, щоб як слід просочився. Смачного!


  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Банка вареного згущеного молока - 1 штука
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Плитка шоколаду - 1 штука
  • Какао порошок - 7 Ст. Ложок
Для початку займемося бісквітом.

1. Для його приготування потрібно відокремити в посуд чотири яєчних білка, які слід збити в густу піну зі склянкою цукрового піску (або цукрової пудри).

2. Поступово, по одному, додаємо в суміш яєчні жовтки - і знову збиваємо (протягом 5 хвилин, не менше).

3. Акуратно додаємо 5 ложок порошку какао, слідом - 1, 5 склянки попередньо просіяного через сито борошна.

4. Перемішуємо (можна скористатися міксером).

5. Виливаємо тісто в круглі форми, формуючи коржі, які випікаємо в духовці 30 хвилин (температура - 180-220 градусів).

6. Готовий бісквіт накриваємо чистим рушником або серветкою. Чекаємо, поки він охолоне, а потім розрізаємо по горизонталі на дві частини.

Для крему.

1. Поки запікаються коржі, готовий крем. Попередньо розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером до білого, додаємо в нього згущене молоко і 2 ложки порошку какао.

2. Як випливає промазуємо остиглі коржі кремом.

3. На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду, додаємо 1 чайну ложку розтопленого вершкового масла.

4. Остужаем - і за допомогою кондитерського шприца прикрашаємо готовий торт.

Найкраще дати нашому тортика настоятися в холодильнику, щоб як слід просочився. Смачного!

Схожі рецепти