Рецепт Торт «Арабська ніч» фото

Торт «Арабська ніч»
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти , Фінік
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Любіть солодощі з присмаком Сходу? Тоді обов'язково спробуйте цей простий рецепт торта"Арабська ніч" . Дуже смачне фінікове ласощі обов'язково буде вам до смаку.

Опис приготування:

Рецепт приготування торта"Арабська ніч" цілком може підійти не тільки для чаювання, але і для святкового столу, враховуючи досить красиве його оформлення. Варіантів прикраси також може бути досить багато.

  • Фініки - 300-400 грам
  • Цукор - 200-250 грам
  • Маргарин - 100 грам
  • Сода - 1.5 чайних ложки(1 для фініків, 0.5 для тіста)
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 400-450 грам
  • Згущене молоко варене - 1 штука
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Горіхи - 100 грам
  • Шоколад - 100 грам
торт
1. Цей досить простий рецепт торта"Арабська ніч" з фото може повторити навіть початківець кулінар. Спершу необхідно очистити від кісточок фініки і подрібнити їх ножем. Додати до них соду і влити близько 200 мілілітрів крутого окропу.
торт
2. Добре пропарені фініки при бажанні можна подрібнити блендором, щоб вийшла однорідна паста. Однак можна залишити їх шматочками.
торт
3. Тепер можна зайнятися тестом. Яйце злегка збити виделкою і з'єднати з цукром і розтопленим маргарином. Додати туди ж фініки.
торт
4. Розмішати до однорідності і додати заздалегідь просіяне борошно. Всипати гашене соду і все ретельно вимішати.
торт
5. Готове тісто можна випікати одним коржем, який потім розрізати навпіл, або розділити на 2 рівні частини відразу. Вилити тісто у форму для випічки і відправити в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 20-25. Потім дати Коржу як слід охолонути. При бажанні, рецепт приготування торта"Арабська ніч" можна злегка змінити, приготувавши 3 коржа, замість двох.
торт
6. Для приготування крему необхідно збити розм'якшене вершкове масло зі згущеним молоком до однорідності. Рясно змастити остиглий корж. Зверху присипати трохи подрібненими горіхами (будь-якими за смаком).
торт
7. Накрити другим коржем, трохи промазати кремом і знову викласти горіхи. При наявності третього коржа повторити процес. Потім викласти крем на торт, рясно змастивши їх верх і боки. Прикрасити розтопленим на водяній бані шоколадом.
торт
8. При бажанні можна зробити також шоколадні прикраси - намалювавши шоколадному на пергаменті. Після застигання, фігурки можна акуратно зняти з паперу і помістити на торт.
торт
9. Готовий тортик відправити в холодильник мінімум на пару годин, щоб дати йому просочитися.

Схожі рецепти