Рецепт Торт «День ніч» фото

Торт «День ніч»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Какао , Яйця
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Назва цього торта повністю відображає його зовнішній вигляд. У чому ж задумка? Не повірите, в кольорі! Поєднання білого і чорного, як в житті - сутичка світла і темряви. Ось, як приготувати торт"День-ніч" .

Опис приготування:

Цей торт можна готувати абсолютно різними способами. Немає якогось конкретного рецепту, а значить, є повний простір для експериментів на кухні! Основним правилом для цього десерту є те, що він повинен відображати назву. Головними в ньому виступають 2 кольори - чорний (темний) і білий (світлий). Чим контрастніше будуть відтінки, тим красивіше вийде!

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 2-3 склянок
  • Крем - 700-800 грам
  • Яйця - 6-7 штук
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Шоколад - 100-120 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1, 5 чайних ложки
  • Ванілін - 15 грам
  • Горіхи - За смаком
  • Масло топлене - 100 грам
торт
Починаємо готувати бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки міксером в сухому посуді, поступово всипаючи стакан цукру. Коли з'являться піки, переходимо до жовтків. Збиваємо їх з топленим маслом і склянкою борошна. Вводимо жовтки з борошном в білкову масу. Потім поступово всипаємо ще склянку борошна. Весь цей час не виймаємо міксер. Гасимо соду з оцтом і кладемо в тісто. Додаємо ванілін.
торт
Поділяємо тісто на 2 частини. Одна частина у нас світла, інша буде темна. Для цього просто кладемо пару ложок какао в одну з частин і збиваємо міксером. Для компенсації густоти, покладіть ложку борошна в світлу частину тесту і також збийте.
торт
Готуємо бісквіт в різних формах, змазаних маслом, як зазвичай. Ставимо в розігріту духовку при 180-190 градусах на 25-30 хвилин. Потім охолоджуємо. Бісквіт повинен не просто охолонути, але ще і відпочити. Його не можна чіпати годин 8. Кожен корж розрізаємо на 2 частини поперек, всього буде 4 коржа.
торт
Тепер приступимо до крему. Змішуємо сметану з цукром або з цукровою пудрою. За кількістю цукор розраховуйте самі. Хтось любить солодша, хтось ні. Мені досить склянки цукру на 700 грам сметани. Сметану сильно не збиваємо, розмішуємо міксером на самій низькій швидкості. Ставимо в холодильник, щоб крем застиг.
торт
Дістаємо розрізані коржі. На нижній корж намазуємо крем. Поверх кладемо корж іншого кольору і змащуємо його також кремом. Так чинимо з усіма коржами. На верхівку залишимо побільше крему. При бажанні можна ще обмазати боки торта. Ставимо торт в холодильник.
торт
А поки можна обсмажити горішки для посипання. Коли торт охолоне і просочиться, а це години 3-4, розтоплюємо плитку шоколаду. Посипаємо торт горішками, а зверху поливаємо темним шоколадом. Торт"День-ніч" готовий! Перед подачею поставте його в холодильник.

Схожі рецепти