Рецепт Торт «Павлова» з кремом з рікотти фото

Торт «Павлова» з кремом з рікотти
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Сир , Яйця , Полуниця
Страви без випічки
На полуденок , На святковий стіл , День закоханих
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приголомшливо повітряний, ніжний літній десерт, в основі якого класичне безе. Однак, замість збитих вершків для крему використовується рикотта, ефектно доповнена свіжими соковитими ягодами полуниці.

Опис приготування:

Використовуваний в цій варіації популярного десерту крем з сироваткового сиру Рікотта чудово поєднується з літніми ягодами завдяки своєму ніжному смаку. Такий торт чудовий ще й тим, що готувати його можна з будь-якими ягодами і фруктами, створюючи оригінальні та яскраві поєднання.

  • Яєчні білки - 3 штуки
  • Цукровий пісок - 160 грам
  • Rikotta - 250 грам
  • Ягоди полуниці - 200-250 грам
  • Пудра цукрова - 70-80 грам
  • Оцет яблучний або винний - 1 Чайна ложка
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 1
Підготуйте все необхідне, Мартенс відділи Желтков. Жовтки в даному рецепті не потрібні, тому їх можна використовувати для приготування іншої випічки.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 2
Переконайтеся в тому, що білки добре охолоджені, а потім збивайте їх міксером, частинами додаючи цукровий пісок.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 3
Збивання продовжуйте до розчинення цукру і отримання м'якої піни. Влийте в білкову масу оцет і знову злегка збийте. Додавання цього інгредієнта необхідно для того, щоб безе не опадають в процесі випікання.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 4
Розподіліть білкову масу в центрі листа, застеленого пекарської папером. Для зручності зі зворотного боку паперу можна намалювати олівцем коло діаметром 18-20 см. Сформуйте основу торта у вигляді кошики з невеликим поглибленням в центральній частині.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 5
Підсушіть безе в духовці при температурі 140-150 градусів протягом 40-50 хвилин, а потім залиште в вимкненій духовці до повного охолодження.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 6
Поки безе остигає, приготуйте крем, збивши вінчиком або міксером рикотту з цукровою пудрою. За бажанням можна додати в крем ваніль.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 7
Остигнуло безе акуратно зніміть з паперу (воно буде злегка тріскатися) і перенесіть на блюдо. Викладіть крем з рікотти в центр кошики-безе.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 8
Підготуйте ягоди полуниці, промийте їх і розріжте на частини, розкладіть поверх крему і за бажанням присипте цукровою пудрою.
торт «Павлова» з кремом з рікотти - фото крок 9
Подавайте торт"Павлова" з кремом з рікотти, розрізавши його на порційні шматочки. Додатково можна полити десерт ягідним соусом.

Схожі рецепти