Крем з рікотти для капкейков
(покроковий рецепт з фото)
Капкейкі - дуже популярна випічка, до того ж готуються вони швидко і просто. У мене є рецепт відмінного крему для капкейков з рікотти, до того ж свій оригінальний рецепт їх приготування. Ділюся!
Смак крему в багато визначає і смак самого капкейк. Я розповім, як приготувати смачні капкейкі з сюрпризом, з кремом з рікотти. Рецепт дуже простий, під силу будь-якій господині. Дивіться покрокові рекомендації і забирайте в свою скарбничку рецептів.
- Rikotta - 100 грам
- Вершкове масло - 180 грам (кімнатної температури, 100 грам - для крему, 80 грам - для капкейков)
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Цукрова пудра - 50 грам
- Борошно - 200 грам (для капкейков)
- Молоко - 50 мілілітрів (для капкейков)
- Сіль - 1 щіпка (для капкейков)
- Розпушувач - 10 грам (для капкейков)
- Яйця - 3 штуки (для капкейков)
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка (суха, по бажанню)
- Шоколадна паста - 100 грам (або джем, по бажанню)
Підготуйте інгредієнти.
Спочатку займіться капкейк. Для цього в ємність для замішування тіста влийте молоко, vbeyte яйця, додайте дрібку солі, цукор, цедру лимона, збийте.
Змішайте борошно з розпушувачем.
Всипте борошно, замісіть тісто.
Викладіть тісто у форму для випічки капкейков. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою, при проколюванні випічки вона повинна залишатися сухою.
Поки випікаються капкейкі, займіться приготуванням крему з рікотти. Для цього будуть потрібні розм'якшене вершкове масло, rikotta, цукрова пудра, ванілін.
З'єднайте всі інгредієнти для крему, змішавши лопаткою, щоб при збиванні цукрова пудра не розлетілася в сторони.
Збийте крем міксером на набольших оборотах. Перекладіть крем в кондитерський мішок.
Готові капкейкі охолодіть до кімнатної температури.
Щоб приготувати капкейкі з сюрпризом, зробіть в них невелике заглиблення, видаліть частину капкейк виїмкою для яблук.
Заповніть виїмку в капкейк, наприклад, шоколадною пастою, ягідним або фруктовим джемом. Можна наповнити кремом для капкейков, але для цього треба пропорційно збільшити обсяг приготованого крему.
Зверху зробіть "шапочку" крем.
Капкейкі з кремом з рікотти вийшли незвичайно ніжними, а сам крем нагадує за смаком м'яке морозиво. Дуже смачні!