Торт «Nord»
(покроковий рецепт з фото)
Всім ласунам, які люблять побалувати себе домашніми смакотою, рекомендую приготувати торт "норд" . Вдале поєднання пісочного і бісквітних коржів з двома видами крему. Неможливо смачно!
Якщо ви хочете спекти круглий тортик, тоді вам буде потрібно один пишний бісквіт, який потрібно розрізати на 2 коржа и 3 пісочних коржа. Варіант з листом швидше і зручніше. Кількість шоколаду можна варіювати, в залежності від того, наскільки інтенсивний крем ви хочете отримати.
- Яйце - 2 штуки (пісочний корж)
- Цукор - 1 Склянка (пісочний корж)
- Ванільний цукор - 10 грам (пісочний корж)
- Сода - 1 Чайна ложка (пісочний корж)
- Вершкове масло - 250 грам (пісочний корж)
- Борошно - 2-2.5 склянки (пісочний корж)
- Яйце - 3 штуки (бісквітний корж)
- Цукор - 90 грам (бісквітний корж)
- Борошно - 90 грам (бісквітний корж)
- Молоко - 500 мілілітрів (крем)
- Яйце - 3 штуки (крем)
- Крохмаль - 45 грам (крем)
- Шоколад - 80-100 грам (крем)

Підготуйте інгредієнти.

Приготуйте пісочне тісто. Яйця з'єднайте з цукром і збийте.

Додайте соду і ванільний цукор.

На тертці натріть охолоджене вершкове масло.

Невеликими порціями додавайте борошно.

Тісто має вийти м'яким, тому борошно додавайте поступово, ретельно вимішуючи.

Викладіть тісто на деко, розподіліть його руками. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Коли корж підрум'яниться, він готовий. Дістаньте його з духовки і дайте як слід охолонути.

Паралельно з випічкою пісочного коржа можна зайнятися бісквітним тестом. У глибоку миску вбийте яйця і додайте цукор. Збивайте до пишність 3-4 хвилини.

То в 3-4 прийому всипте борошно, продовжуючи збивати.

Biskvitnoe тісто готове.

Вилийте його в форму поменше дека і відправте в духовку.

Запікайте корж до готовності близько 15 хвилин.

Тепер можна зайнятися кремом. Яйця з цукром збийте вінчиком або виделкою, всипте крохмаль і ще раз збийте.

Влийте гаряче молоко і поставте на вогонь. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки крем не почне густіти.

Зніміть крем з вогню, половину відкладіть, а в другу частину додайте шоколад. Ретельно перемішайте, щоб шоколад добре розтопився. Усе, обидва крему можна залишити до повного охолодження.

Прийшов час збирати тортик. Насамперед розріжте бісквіт навпіл - це буде розмір нашого тортика. За розміром одного бісквітного коржа виріжте з пісочного тіста два коржа. Вийшло у нас по два піщаних і бісквітних коржа і обрізки. На тарілку викладіть пісочний корж і половину заварного крему.

Наступним буде бісквітний корж, змащений шоколадний кремом.

Знову бісквіт і друга половина заварного крему.

Четвертим буде пісочний корж і шоколадний крем.

Залишками шоколадного крему промажьте боки тортика.

Обрізки подрібніть в крихту. Якщо ви печете круглі коржі по одному, третій корж піде на крихту.

Крихтою присипте верх і боки торта і залиште просочуватися. Перед подачею тортик повинен настоятися не менше 5 годин.

Торт "норд" готовий. Дивно смачний, ніжний і неймовірно апетитний. Обов'язково спробуйте!