Торт «нічка»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям шоколадних тортів пропоную дивно апетитний, але досить простий рецепт торта "нічка" . Шоколадні коржі і глазур - просто пальчики оближеш.
1. Для початку необхідно з'єднати яйця з цукром і як слід збити. Додати сметану і довести до однорідної консистенції.
2. Борошно просіяти разом з какао. Поступово ввести в тісто, активно помішуючи. Додати соду і ванілін.
3. Із вказаної кількості інгредієнтів необхідно випекти 4 коржа. Час приготування одного - близько 20-25 хвилин. Потім корж потрібно як слід охолодити.
4. Тим часом необхідно збити розм'якшене вершкове масло зі згущеним молоком. В процесі додати какао і ванілін (по бажанню). Готовий крем відправити в холодильник.
5. Три охололи коржа необхідно рясно змастити кремом і викласти один на одного. Верхній залишити без крему.
Це досить класичний рецепт торта "нічка", при бажанні його можна доповнити горіхами, цукатами або маком.
6. Для приготування глазурі в невелику ємність відправити вершкове масло, цукор, трохи молока і какао (можна замінити шоколадом).
7. Глазур варити близько 4-5 хвилин.
8. Торт "нічка" в домашніх умовах рясно змастити глазур'ю і прибрати в холодильник мінімум на 5 годин (краще на ніч, щоб він добре просочився).
9. При бажанні верх можна прикрасити невеликими зірочками з розтопленого білого шоколаду.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 250 грам(200 в тісто, 50 в глазур)
- Крем - 200 грам
- Борошно - 300-350 грам
- Какао - 5 Ст. Ложок(2 в тісто, 2 в вершках, 1 в глазур)
- Згущене молоко - 400 грам(200 в тісто, 200 в вершках)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 200 грам(150 в вершках, 50 в глазур)
- Ванілін - 1 щіпка
- Молоко - 2 Ст. Ложки
2. Борошно просіяти разом з какао. Поступово ввести в тісто, активно помішуючи. Додати соду і ванілін.
3. Із вказаної кількості інгредієнтів необхідно випекти 4 коржа. Час приготування одного - близько 20-25 хвилин. Потім корж потрібно як слід охолодити.
4. Тим часом необхідно збити розм'якшене вершкове масло зі згущеним молоком. В процесі додати какао і ванілін (по бажанню). Готовий крем відправити в холодильник.
5. Три охололи коржа необхідно рясно змастити кремом і викласти один на одного. Верхній залишити без крему.
Це досить класичний рецепт торта "нічка", при бажанні його можна доповнити горіхами, цукатами або маком.
6. Для приготування глазурі в невелику ємність відправити вершкове масло, цукор, трохи молока і какао (можна замінити шоколадом).
7. Глазур варити близько 4-5 хвилин.
8. Торт "нічка" в домашніх умовах рясно змастити глазур'ю і прибрати в холодильник мінімум на 5 годин (краще на ніч, щоб він добре просочився).
9. При бажанні верх можна прикрасити невеликими зірочками з розтопленого білого шоколаду.