Тістечко «нічка»
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям домашньої випічки хочу запропонувати спробувати дуже класне і зовсім нескладна в приготуванні тістечко "нічка" . Недорога і смачна ідея до чаю для всієї родини!
Ніжні шоколадні коржі чудово поєднуються з абсолютно будь-яким варенням, так що це приклад досить універсальної випічки. В домашніх умовах - це те, що потрібно Тістечко, до речі, виглядає досить апетитно, щоб подати його навіть на святковий стіл. Рекомендую рецепт на замітку!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1-1.5 склянки
- Крем - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Какао - 1.5 Ст. Ложки(+ 3 ложки для глазурі)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Варення - За смаком
1. Сметану з приблизно третю цукру збийте міксером.
2. Частина цукру збийте з яйцями до пишності.
3. Окремо з'єднайте какао, цукор, що залишився, соду. Для аромату можна додати ванілін.
4. З'єднайте вміст всіх мисок і збийте до однорідності, поступово всипаючи просіяне борошно.
5. Вилийте тісто на деко і випікайте корж близько півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці.
6. Готовий корж трохи остудіть, розріжте навпіл. Один корж змастіть улюбленим варенням, накрийте другим.
7. Для приготування глазурі в кипляче молоко додайте вершкове масло, цукор і какао. Ретельно перемішайте, зніміть з вогню і вилийте зверху.
8. Наріжте порційними шматочками, дайте глазурі застигнути і можна подавати до столу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!