Торт «Наполеон» старий
(покроковий рецепт з фото)
У популярних рецептів завжди багато варіацій. Кожен кулінар намагається зробити все під свій смак. Але іноді корисно згадати класичний спосіб, який так усім полюбився. Читайте і запам'ятовуйте!
Наприклад, я розповім вам про те, як приготувати торт "наполеон" (старий рецепт). Багато його знають ще з радянських часів. До речі, подібна випічка є в багатьох європейських кухнях, тільки називається по-іншому. І всюди вона виглядає майже так само: безліч тонких коржів з заварним кремом.
- Вершкове масло - 470 грам(300 г - в тісто, 170 г - в заварний крем)
- Борошно пшеничне - 5 склянок(+ 3-4 ст. Ложки в крем)
- Крем - 2 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 1, 5 склянки - в вершках)
- Молоко - 1 літр
- Вода кип'ячена - 0, 5 склянки
- Цукор - 1, 75 склянки
- Яйце - 4 штуки(1 шт - в тісто, 3 шт - в вершках)
- Горілка - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукрова пудра - 0, 75 склянки
Борошно двічі просійте через дрібне сито в більшу миску.
Масло для тесту нарубати до борошна. Потім розітріть інгредієнти руками в крихту.
В іншому посуді збийте виделкою яйце з сіллю.
Потім до яйцю додайте сметану, воду і горілку. Ретельно збийте масу.
Потім влийте сметанним суміш до борошна. Швидко замішайте тісто. Зробіть з нього колобок. Залиште тісто на 30 хвилин. Потім приберіть його в целофані в холодильник на 1 час.
Далі розріжте тісто на 12-15 рівних частин. І зробіть з них кульки.
Приберіть кульки в пакет в холодильник на 15 хвилин. У цей час розігрійте духовку до 200 градусів.
Після цього кожен кульку розкачати в тонкий коло і вирівняйте його по великій формі (наприклад, по тарілці).
На коржику зробіть проколи вилкою по периметру.
Випікайте кожен лист 4 хвилини. Обрізки від тесту теж відправте в духовку
Тепер займіться заварним кремом. Збийте яйце 1, 5 склянкою молока, цукром, 3-4 ст. Ложками борошна і коньяком.
У каструлі з товстим дном закип'ятіть решту молока. У центрі зробіть воронку і влийте суміш з минулого кроку, постійно заважаючи.
Крем варіть до густого стану на маленькому вогні, але не кип'ятіть його.
Поки майбутній крем остигає, збийте м'яке масло.
Потім масло перемішайте з молочної масою, а також додайте ванілін.
А зараз зробіть сметанний крем. Сметану збийте з цукровою пудрою протягом 15 хвилин міксером.
Зберіть торт. На перший корж викладіть заварний крем. Потім - другий корж і знову крем. На третій корж викладіть сметанний крем, а потім заварний.
Далі - два коржа із заварним кремом і знову третій з двома кремами. Так поступите з усіма інгредієнтами.
Залиште складені коржі з кремом на 60 хвилин. Потім зверху викладіть харчову плівку і тарілку. Злегка притисніть випічку і залиште ще на 30 хвилин. Далі приберіть тарілку з папером. Зверху додайте крем.
Після цього подрібніть залишки коржів. Посипте крихтою торт. Залиште "наполеон" в холодильнику на 10 годин. Приємного чаювання!