Рецепт Торт «Наполеон» старий фото

Торт «Наполеон» старий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти, Наполеон

У популярних рецептів завжди багато варіацій. Кожен кулінар намагається зробити все під свій смак. Але іноді корисно згадати класичний спосіб, який так усім полюбився. Читайте і запам'ятовуйте!

Наприклад, я розповім вам про те, як приготувати торт "наполеон" (старий рецепт). Багато його знають ще з радянських часів. До речі, подібна випічка є в багатьох європейських кухнях, тільки називається по-іншому. І всюди вона виглядає майже так само: безліч тонких коржів з заварним кремом.

  • Вершкове масло - 470 грам(300 г - в тісто, 170 г - в заварний крем)
  • Борошно пшеничне - 5 склянок(+ 3-4 ст. Ложки в крем)
  • Крем - 2 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 1, 5 склянки - в вершках)
  • Молоко - 1 літр
  • Вода кип'ячена - 0, 5 склянки
  • Цукор - 1, 75 склянки
  • Яйце - 4 штуки(1 шт - в тісто, 3 шт - в вершках)
  • Горілка - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 0, 75 склянки
торт
Борошно двічі просійте через дрібне сито в більшу миску.
торт
Масло для тесту нарубати до борошна. Потім розітріть інгредієнти руками в крихту.
торт
В іншому посуді збийте виделкою яйце з сіллю.
торт
Потім до яйцю додайте сметану, воду і горілку. Ретельно збийте масу.
торт
Потім влийте сметанним суміш до борошна. Швидко замішайте тісто. Зробіть з нього колобок. Залиште тісто на 30 хвилин. Потім приберіть його в целофані в холодильник на 1 час.
торт
Далі розріжте тісто на 12-15 рівних частин. І зробіть з них кульки.
торт
Приберіть кульки в пакет в холодильник на 15 хвилин. У цей час розігрійте духовку до 200 градусів.
торт
Після цього кожен кульку розкачати в тонкий коло і вирівняйте його по великій формі (наприклад, по тарілці).
торт
На коржику зробіть проколи вилкою по периметру.
торт
Випікайте кожен лист 4 хвилини. Обрізки від тесту теж відправте в духовку
торт
Тепер займіться заварним кремом. Збийте яйце 1, 5 склянкою молока, цукром, 3-4 ст. Ложками борошна і коньяком.
торт
У каструлі з товстим дном закип'ятіть решту молока. У центрі зробіть воронку і влийте суміш з минулого кроку, постійно заважаючи.
торт
Крем варіть до густого стану на маленькому вогні, але не кип'ятіть його.
торт
Поки майбутній крем остигає, збийте м'яке масло.
торт
Потім масло перемішайте з молочної масою, а також додайте ванілін.
торт
А зараз зробіть сметанний крем. Сметану збийте з цукровою пудрою протягом 15 хвилин міксером.
торт
Зберіть торт. На перший корж викладіть заварний крем. Потім - другий корж і знову крем. На третій корж викладіть сметанний крем, а потім заварний.
торт
Далі - два коржа із заварним кремом і знову третій з двома кремами. Так поступите з усіма інгредієнтами.
торт
Залиште складені коржі з кремом на 60 хвилин. Потім зверху викладіть харчову плівку і тарілку. Злегка притисніть випічку і залиште ще на 30 хвилин. Далі приберіть тарілку з папером. Зверху додайте крем.
торт
Після цього подрібніть залишки коржів. Посипте крихтою торт. Залиште "наполеон" в холодильнику на 10 годин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти