Торт «Наполеон» старий

Торт «Наполеон» старий
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 13 г. 0 хв.
У популярних рецептів завжди багато варіацій. Кожен кулінар намагається зробити все під свій смак. Але іноді корисно згадати класичний спосіб, який так усім полюбився. Читайте і запам'ятовуйте!

опис приготування:

наприклад, я розповім вам про те, як приготувати торт "; Наполеон" (старий рецепт). Багато його знають ще з радянських часів. До речі, подібна випічка є в багатьох європейських кухнях, тільки називається по-іншому. І всюди вона виглядає майже так само: безліч тонких коржів з заварним кремом.

  • Вершкове масло— 470 грам(300 г — в тісто, 170 г — в заварний крем)
  • Борошно пшеничне— 5 склянок(+ 3-4 ст. ложки в крем)
  • крем— 2 склянки(0,5 склянки — в тісто, 1,5 склянки — в вершках)
  • молоко— 1 літр
  • вода кип'ячена— 0,5 склянки
  • цукор— 1,75 склянки
  • яйце— 4 штуки(1 шт — в тісто, 3 шт — в вершках)
  • горілка— 2 Ст. ложки
  • коньяк— 2 Ст. ложки
  • ванілін— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1/3 чайних ложки
  • Цукрова пудра— 0,75 склянки
Торт Борошно двічі просійте через дрібне сито в більшу миску.

Торт Масло для тесту нарубати до борошна. Потім розітріть інгредієнти руками в крихту.

Торт В іншому посуді збийте виделкою яйце з сіллю.

Торт Потім до яйцю додайте сметану, воду і горілку. Ретельно збийте масу.

Торт Потім влийте сметанним суміш до борошна. Швидко замішайте тісто. Зробіть з нього колобок. Залиште тісто на 30 хвилин. Потім приберіть його в целофані в холодильник на 1 час.

Торт Далі розріжте тісто на 12-15 рівних частин. І зробіть з них кульки.

Торт Приберіть кульки в пакет в холодильник на 15 хвилин. У цей час розігрійте духовку до 200 градусів.

Торт Після цього кожен кульку розкачати в тонкий коло і вирівняйте його по великій формі (наприклад, по тарілці).

Торт На коржику зробіть проколи вилкою по периметру.

Торт Випікайте кожен лист 4 хвилини. Обрізки від тесту теж відправте в духовку

Торт Тепер займіться заварним кремом. збийте яйце 1,5 склянкою молока, цукром, 3-4 ст. ложками борошна і коньяком.

Торт У каструлі з товстим дном закип'ятіть решту молока. У центрі зробіть воронку і влийте суміш з минулого кроку, постійно заважаючи.

Торт Крем варіть до густого стану на маленькому вогні, але не кип'ятіть його.

Торт Поки майбутній крем остигає, збийте м'яке масло.

Торт Потім масло перемішайте з молочної масою, а також додайте ванілін.

Торт А зараз зробіть сметанний крем. Сметану збийте з цукровою пудрою протягом 15 хвилин міксером.

Торт Зберіть торт. На перший корж викладіть заварний крем. Потім - другий корж і знову крем. На третій корж викладіть сметанний крем, а потім заварний.

Торт Далі - два коржа із заварним кремом і знову третій з двома кремами. Так поступите з усіма інгредієнтами.

Торт Залиште складені коржі з кремом на 60 хвилин. Потім зверху викладіть харчову плівку і тарілку. Злегка притисніть випічку і залиште ще на 30 хвилин. Далі приберіть тарілку з папером. Зверху додайте крем.

Торт Після цього подрібніть залишки коржів. Посипте крихтою торт. Залиште "; Наполеон" в холодильнику на 10 годин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти

Торт «Старий наполеон»

Торт «Старий наполеон»

Неймовірно смачний торт дитинства! Добре відомий і дуже популярний торт в колишньому Радянському Союзі. Торт складається з 16 тонких шарів і ніжного крему. Ділюся улюбленим рецептом! опис приготування: Я хочу поділитися, як приготувати багатьма улюблений торт. Його приготування займає багато ч...

читати далі
Печиво «горішки» зі згущеним молоком (старий і смачний рецепт)

Печиво «горішки» зі згущеним молоком (старий і смачний рецепт)

Цей смак знайомий багатьом з дитинства. Якщо ви хочете повернути колишні спогади і дізнатися, як приготувати печиво "; Горішки" зі згущеним молоком по старим рецептом, тоді вам сюди. Записуйте і втілюйте! опис приготування: Цей десерт сподобається і дорослим, і дітям, також він відмінно підійд...

читати далі
Рулет з оселедцем на Старий Новий рік

Рулет з оселедцем на Старий Новий рік

Рецепт приготування рулету з оселедцем до Старого Нового року. Даний рецепт - один з варіантів всім відомого салату оселедець під шубою. опис приготування: Рулет з оселедцем є незвичайним, красивим і смачним блюдом. Готується даний рулет дуже швидко. Основними інгредієнтами є: оселедець, карто...

читати далі
Салат «Старий мельник»

Салат «Старий мельник»

Пропоную вашій увазі простий, але ситний і смачненький салат "; Старий мельник ";. Його можна приготувати не тільки на обід або вечерю, але і подати до святкового столу. опис приготування: 1. Рецепт приготування салату "; Старий мельник" досить простий. Для початку необхідно відварити м'ясо. М...

читати далі
Старий російський пиріг

Старий російський пиріг

Один з найпопулярніших рецептів пирога - це капустяний. Ще з давніх-давен його готували на Русі. розповім рецепт, як приготувати старий російський пиріг. Такий можна зробити до вечері або до приходу гостей. опис приготування: Пиріг дуже простий і легкий у приготуванні. Тісто виходить рідке, то...

читати далі