Торт «Старий наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачний торт дитинства! Добре відомий і дуже популярний торт в колишньому Радянському Союзі. Торт складається з 16 тонких шарів і ніжного крему. Ділюся улюбленим рецептом!
Я хочу поділитися, як приготувати багатьма улюблений торт. Його приготування займає багато часу, але це того варте. Головне, дати торту постояти день, і що два, щоб він повністю просочився і став надзвичайно ніжним! Але у нас не завжди виходить дочекатися того моменту.
- Вершкове масло - 150 грам (тісто)
- Вода - 200 мілілітрів (тісто)
- Борошно - 500 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Оцет - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Молоко - 800 мілілітрів (крем)
- Цукор - 140 грам (крем)
- Яєчний жовток - 4 штуки (крем)
- Пудинг - 1 штука (крем)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (крем)
- Ваніль - 2 чайних ложки (крем)
- Вершкове масло - 100 грам (крем)
- Вершки 30% - 200 мілілітрів (крем)
1
Холодне масло порубати з борошном, додайте оцет, воду, яйце, замісіть тісто, сформуйте кулю і покладіть в холодильник не менше, ніж на одну годину. Після замісу тісто має бути еластичним.
2
Приготуйте 2 дека і два пергаментних аркуша паперу. Розділити тісто 16 частин. Кожен шматок розкачайте тонким шаром, виріжте коло діаметром 22 см, проколіть виделкою. Випікайте в розігрітій духовці 5 хвилин при температурі 200 градусів.
3
Тим часом займемося кремом. Змішайте жовтки з 1 склянкою молока, додайте борошно і пудинг, перемішайте. Закип'ятіть молоко, що залишилося, додайте цукор. У кипляче молоко влийте жовток і перемішайте доти, поки суміш не загусне і не стане гладкою. Вона повинна бути густа як пудинг. Накрийте плівкою і дайте охолонути.
4
Збийте масло в міксері, потім, продовжуючи збивати, додавайте потроху пудинг. Коли масу збили, додайте до неї збиті вершки і обережно перемішайте ложкою.
5
Промажьте коржі кремом, накрийте торт плівкою і залиште в холодильнику не менше, ніж на 4 годину. Потім поставте зверху вантаж і залиште просочуватися на ніч.
6
Приємного чаювання!