Торт на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати гостей або своїх домочадців смачним тортом? Цей торт виходить з гармонійним смаком і дуже ніжним. Він безсумнівно стане одним з ваших улюблених, адже готується він легко і просто!
Яке ж свято без смачного торта? ! Давайте спечемо смачний і незвичайний торт і порадуємо гостей і рідних вкусняшки. Дивіться, як приготувати торт на йогурті. Йогурт для торта знадобиться несолодкий. Якщо ви такого не знайшли і він у вас з добавками, то просто зменшіть кількість цукру в тесті.
- Йогурт - 500 грам
- Манька - 500 грам
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 225 грам(125 - в тісто, 100 - для крему)
- Цукор - 200 грам
- Ванільний цукор - 1, 5 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Згущене молоко - 100 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Білий шоколад - 100 грам
- Вершки - 100 грам

Змішуємо яйця, йогурт, м'яке вершкове масло, цукор і ванілін. Найкраще збити блендером.

Манку змішаємо з розпушувачем і додамо в отриману суміш. Ретельно розмішати і половину тіста виливаємо в форму діаметром 26-28 см. Пергамент змажемо маслом.

Або, якщо вам потрібен торт прямокутної форми, робимо корж на деку. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Курагу замочуємо приблизно на 1 час, потім обсушуємо паперовим рушником.

Потім курагу можна пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером.

Змішаємо курагу з м'яким вершковим маслом і згущеним молоком. Це буде у нас крем для торта.

Остиглі коржі розрізаємо на дві частини, в результаті у нас вийде 4 коржа поперек. Кожен корж будемо перешаровуються кремом з кураги.

Верх торта кремом не покривати.

Вершки доводимо до кипіння і викладаємо туди шматочки шоколаду. Розмішуємо до повного розчинення шоколаду. Якщо глазур рідкувата, то на маленькому вогні проварити її до загустіння.

Покриваємо торт остигнула глазур'ю і посипаємо кондитерської посипкою або прикрашаємо на свій розсуд. Ставимо в холодильник на ніч.