Торт на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Торт на сковороді - простий і швидкий спосіб приготування десерту для всієї родини. Тортик з кремом ідеально підходить для домашнього чаювання.
Опис приготування:
Торт дуже простий, головне приготувати його заздалегідь, щоб він добре просочився. Замісити тісто, розкачайте з нього круглі коржі і підсмажте їх на сковороді з двох сторін. Краї готових коржів обріжте, надавши їм правильну круглу форму. Для крему нагрійте молоко, додайте суміш яєць і цукру і проваріть до згортання білка. Потім остудіть, збийте суміш з маслом і додайте ваніль і згущене молоко. Коржі змастіть кремом і складіть їх один на одного. Кремом змастити верх і боки торта і посипте крихтою з обрізків від коржів. Прикрасьте на свій розсуд і залиште на 10-12 годин в прохолодному місці. Приємного чаювання!
- Вершкове масло - 700 грам
- Молоко - 2, 7 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Борошно - 1 кілограм
- Яйця - 5 штук
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Пакет ванільного цукру - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - За смаком
- Сіль - За смаком
Замісити тісто з борошна, 0, 7 склянки молока, 100 грам вершкового масла, 0, 5 склянки цукру, 1 яйця. Додайте рослинне масло і соду, погашену оцтом. Розділити тісто 10-12 рівних частин і розкачайте в тонкі круглі коржі. Їх потрібно обсмажити на сковороді з двох сторін під кришкою до легкого рум'янцю.
Акуратно обріжте краю готових коржів, щоб вони були рівною круглої форми. Накрийте його рушником, щоб вони не пересохли.
Тим часом займемося кремом - 2 склянки молока доведіть до кипіння, влийте суміш з 4 яєць і 1, 5 склянок цукру. Проваріть до згортання білка, потім остудіть. Додайте 600 грам вершкового масла і добре збийте. Потім введіть в крем ваніль і згущене молоко і перемішайте.
Змастіть коржі вийшов кремом і складіть їх один на одного.
Повапните кремом верх і боки торта і посипте крихтою з обрізків від коржів. Прикрасьте на свій розсуд і залиште на 10-12 годин в прохолодному місці добре просочитися.