Торт на сковороді з яблуками і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати торт на сковороді з яблуками і родзинками дуже просто. Завдяки цим рецептом можна зробити десерт на швидку руку. Якщо є час, можна зробити навіть крем, якщо немає - яблука з заливкою.
Готове листкове тісто дуже виручає, коли на порозі гості або хочеться смачненького до чаю. Додайте яблука і родзинки, залийте все збитою масою з вершків, яєць і цукру і відправте все це пекти. Готовий торт на сковороді з яблуками і родзинками виходить чудово смачним. При бажанні можна зробити на поверхні, наприклад, безе, але я вважаю це зайвим, оскільки в такому вигляді десерт виходить незрівнянним.
- Листкове тісто - 250 грам
- Яблука - 3-5 штук
- Ізюм - 100 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок
1. Дуже люблю готувати пироги і торти на сковороді. Цей рецепт я дізналася в одному невеликому ресторані на околиці Праги. Там дуже люблять подавати гостям аналогічні десерти. Отже, беремо готове листкове тісто, викладаємо його на змащену маслом сковороду. Обов'язково робіть високі краї.
2. Яблука для цього пирога потрібно брати кисло-солодкі. Відмінно підійде, наприклад, сорт "семеренко". Нарізаємо їх на часточки, попередньо забравши серцевину з кісточками. Шкірку очищати не потрібно.
3. Ізюм попередньо слід замочити (хвилин 20), після чого викладіть його першим шаром на поверхню тесту.
4. Зверху викладаємо нарізані яблука, красиво розклавши їх по поверхні.
5. Збиваємо в окремій ємності вершки з цукром і яйцем до стану однорідної маси.
6. Заливаємо все отриманою масою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
7. Дістаємо з духовки наш пиріг, даємо йому охолонути. Якщо хочете, можна зробити крем-безе, але десерт і в такому вигляді виходить неймовірно смачним. Листкове тісто чудово поєднується з яблуками, родзинками і заливкою.