Рецепт Торт на сковороді з яблуками і родзинками фото

Торт на сковороді з яблуками і родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Листкове тісто
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Приготувати торт на сковороді з яблуками і родзинками дуже просто. Завдяки цим рецептом можна зробити десерт на швидку руку. Якщо є час, можна зробити навіть крем, якщо немає - яблука з заливкою.

Опис приготування:

Готове листкове тісто дуже виручає, коли на порозі гості або хочеться смачненького до чаю. Додайте яблука і родзинки, залийте все збитою масою з вершків, яєць і цукру і відправте все це пекти. Готовий торт на сковороді з яблуками і родзинками виходить чудово смачним. При бажанні можна зробити на поверхні, наприклад, безе, але я вважаю це зайвим, оскільки в такому вигляді десерт виходить незрівнянним.

  • Листкове тісто - 250 грам
  • Яблука - 3-5 штук
  • Ізюм - 100 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Яйце - 1 штук
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложок
торт на сковороді з яблуками і родзинками - фото крок 1
1. Дуже люблю готувати пироги і торти на сковороді. Цей рецепт я дізналася в одному невеликому ресторані на околиці Праги. Там дуже люблять подавати гостям аналогічні десерти. Отже, беремо готове листкове тісто, викладаємо його на змащену маслом сковороду. Обов'язково робіть високі краї.
торт на сковороді з яблуками і родзинками - фото крок 2
2. Яблука для цього пирога потрібно брати кисло-солодкі. Відмінно підійде, наприклад, сорт "семеренко". Нарізаємо їх на часточки, попередньо забравши серцевину з кісточками. Шкірку очищати не потрібно.
торт на сковороді з яблуками і родзинками - фото крок 3
3. Ізюм попередньо слід замочити (хвилин 20), після чого викладіть його першим шаром на поверхню тесту.
торт на сковороді з яблуками і родзинками - фото крок 4
4. Зверху викладаємо нарізані яблука, красиво розклавши їх по поверхні.
торт на сковороді з яблуками і родзинками - фото крок 5
5. Збиваємо в окремій ємності вершки з цукром і яйцем до стану однорідної маси.
торт на сковороді з яблуками і родзинками - фото крок 6
6. Заливаємо все отриманою масою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
торт на сковороді з яблуками і родзинками - фото крок 7
7. Дістаємо з духовки наш пиріг, даємо йому охолонути. Якщо хочете, можна зробити крем-безе, але десерт і в такому вигляді виходить неймовірно смачним. Листкове тісто чудово поєднується з яблуками, родзинками і заливкою.

Схожі рецепти