Торт «музика»
(покроковий рецепт з фото)
Так багато придумано тортів! ... Є дуже урочисті і особливі, а існують і більш прості. Ми ж познайомимося з варіантом дуже урочистій випічки. Розповім, як приготувати торт "музика" .
Складний кондитерський шедевр буде приголомшливо виглядати на урочистому заході. Для музикантів чи співаків такий торт може стати справжнім подарунком на День народження або святкування якого-небудь професійного дня.
- Яйце - 15 штук
- Цукор - 440 грам
- Борошно - 260 грам (самоподнимающаяся)
- Борошно пшеничне - 265 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Темний шоколад - 575 грам
- Вода кип'ячена - 100 мілілітрів
- Likёr"Beyliz" - 4 Ст. Ложки
- Вершки 35% - 50 мілілітрів
- Квіткова паста біла - 300 грам
- Глюкоза - 2 Ст. Ложки
- Яєчний жовток - 5 штук
- Цукрова пудра - 200 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Цукрова паста - 400 грам
Квіткову пасту розкачайте в пласт. Виріжте з неї детальки у вигляді пелюстків для троянди.
З кількох деталей зробіть окремі конуси. Інші приберіть під пакет, щоб не засохли.
Пелюстки змащуйте водою і обертайте навколо конуса, щоб вони прилипли.
А навколо обмотайте цілі "квіточки", змастивши центр водою. Щільно притисніть - і у вас вийдуть трояндочки, як на фото.
Тепер зробіть другу пасту. Розтопіть на водяній бані 125 грам шоколаду і відразу додайте глюкозу. Перемішайте. Влийте пасту в пакетик, приберіть в холодильник на годину. Потім масу розімніть в руках і розкачайте в пласт на цукровій пудрі. Зліпити пелюстки з отриманої пасти.
З цієї ж маси зробіть скрипковий ключ і встановіть його на зубочистку.
Тепер зробіть бісквіти з 6 і 9 яєць. Збийте окремо 6 яєць зі 160 грамами цукру, а 9 яєць - з 220 грамами до побіління маси протягом 8 хвилин.
Змішайте просіяне борошно (150 грам звичайної і 150 грам самоднімающійся) з 9 яйцями і какао. З 6 яйцями змішайте залишилися обидва види борошна. Також в друге готове тісто додайте дрібно порубаний шоколад (50 грам).
Випікайте бісквіт до готовності протягом, приблизно, годину (до сухої зубочистки). Готуйте в формі діаметром 25 см. Великий бісквіт розрізати навпіл. Нехай все охолоне.
Для просочення змішайте лікер, води і 2 ст. Ложки цукру. Просочіть рідиною все коржі.
Зробіть крем. Розітріть жовтки з цукровою пудрою. Підігрійте молоко і влийте його в суміш, поставивши її на водяну баню. Доведіть все до густоти. У міксері збийте масло, введіть його в крем. В кінці додайте маскарпоне і все добре перемішайте.
Коржі промажьте кремом і укладіть один на одного так, щоб середній корж був той, який з шоколадом.
Зробіть ганаш. Що залишився шоколад розтопіть на водяній бані, потім відразу ж влийте вершки і перемішайте. Остудіть масу. Повапните нею повністю весь торт.
Тепер торт обтягніть готової цукрової пастою. Прикрасьте його по краях стрічкою.
З що залишився пасти з какао наріжте смужки по діаметру, як нотний стан і самі ноти.
Прикрасьте торт трояндами, пелюстками, нотами. Приємною дегустації!