Рецепт Торт медовий з чорносливом фото

Торт медовий з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Сухофрукти, Чорнослив, Мед
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Медові торти вважаються класичної російської випічкою. Найбільше популярний "медовик", який я збираюся інтерпретувати по-своєму. Додам новий крем і дещо ще цікаве. Дивіться!

Відмінна риса таких рецептів - велика кількість шарів на відміну від бісквітних. Тут тісто прийнято робити заварне, на паровій бані. Для подачі прикрасьте випічку оригінально, наприклад, зробивши бджілок з шоколаду. Але для початку подивіться, як приготувати торт медовий з чорносливом.

  • Чорнослив - 330 грам
  • Крем - 545 грам(500 г - в вершках, 45 г - в глазур)
  • Вершкове масло - 175 грам(30 г - в вершках, 100 г - в тісто, 45 г - в глазур)
  • Борошно - 3 склянки
  • Цукор - 2 склянки(1 склянка - в тісто, 1 склянка - в вершках, +3 ст. Ложки - в глазур)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
торт медовий з чорносливом - фото крок 1
Приготуйте тісто. У каструлі змішайте масло, мед, соду, гаситься оцтом, цукор, яйця. Збийте все міксером.
торт медовий з чорносливом - фото крок 2
Масу поставте на парову баню. Варіть її 8 хвилин, помішуючи.
торт медовий з чорносливом - фото крок 3
Потім відразу додайте борошно. Замішайте тісто. Залиште його під кришкою для охолодження. Зробіть з тіста 5-6 коржів. Кожен запікайте 15 хвилин при 180 градусах.
торт медовий з чорносливом - фото крок 4
Зробіть крем. Сметану перемішайте з олією і цукром. Замочений чорнослив подрібніть, і додайте в сметану. Перемішайте.
торт медовий з чорносливом - фото крок 5
Коржі остудити і вирівняйте (можна обрізати ножем, залишаючи крихту). На перший викладіть крем.
торт медовий з чорносливом - фото крок 6
Так зберіть весь торт, чергуючи коржі і крем.
торт медовий з чорносливом - фото крок 7
Тепер зваріть глазур. На водяну баню поставте суміш з какао, сметани, цукру. Поваріть кілька хвилин, а в кінці додайте масло. Швидко перемішайте. Прикрасьте торт глазур'ю і обрізками коржів.
торт медовий з чорносливом - фото крок 8
Залиште торт в холодильнику мінімум на 2 годину. Приємного чаювання!

Схожі рецепти