Торт медовий з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Медові торти вважаються класичної російської випічкою. Найбільше популярний "медовик", який я збираюся інтерпретувати по-своєму. Додам новий крем і дещо ще цікаве. Дивіться!
Відмінна риса таких рецептів - велика кількість шарів на відміну від бісквітних. Тут тісто прийнято робити заварне, на паровій бані. Для подачі прикрасьте випічку оригінально, наприклад, зробивши бджілок з шоколаду. Але для початку подивіться, як приготувати торт медовий з чорносливом.
- Чорнослив - 330 грам
- Крем - 545 грам(500 г - в вершках, 45 г - в глазур)
- Вершкове масло - 175 грам(30 г - в вершках, 100 г - в тісто, 45 г - в глазур)
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 2 склянки(1 склянка - в тісто, 1 склянка - в вершках, +3 ст. Ложки - в глазур)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сода - 2 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
Приготуйте тісто. У каструлі змішайте масло, мед, соду, гаситься оцтом, цукор, яйця. Збийте все міксером.
Масу поставте на парову баню. Варіть її 8 хвилин, помішуючи.
Потім відразу додайте борошно. Замішайте тісто. Залиште його під кришкою для охолодження. Зробіть з тіста 5-6 коржів. Кожен запікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Зробіть крем. Сметану перемішайте з олією і цукром. Замочений чорнослив подрібніть, і додайте в сметану. Перемішайте.
Коржі остудити і вирівняйте (можна обрізати ножем, залишаючи крихту). На перший викладіть крем.
Так зберіть весь торт, чергуючи коржі і крем.
Тепер зваріть глазур. На водяну баню поставте суміш з какао, сметани, цукру. Поваріть кілька хвилин, а в кінці додайте масло. Швидко перемішайте. Прикрасьте торт глазур'ю і обрізками коржів.
Залиште торт в холодильнику мінімум на 2 годину. Приємного чаювання!