Торт «Ліда»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям солодкого варто спробувати цей іменний торт. Бісквіт просочений сметанно-горіховим кремом, це неймовірно смачно.
Дуже смачний, в міру солодкий і ніжний торт з сметанно-горіховим кремом просто тане в роті! Проста домашня випічка для сімейного чаювання -Швидко, просто і дуже смачно. Хочу з вами поділитися рецептом і розповісти, як приготувати торт "ліда" .
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукор - 2 склянки(1 стакан в тісто, 1 стакан в крем)
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 450 грам
- Волоський горіх - 150 грам
Підготуйте інгредієнти.
Яйця збийте з цукром.
Поступово маленькими порціями введіть просіяне борошно і розпушувач.
Збийте тісто міксером.
Форму для випічки застеліть пекарської папером.
Бока форми злегка змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто. Надішліть в розігріту духовку до 180 градусів на 25-30 хвилин.
Готовий бісквіт дістаньте з форми.
Приготуйте сметанний крем. Збийте сметану з цукром.
Половину горіхів помістіть в блендер.
Подрібніть горіхи в дрібну крихту.
Додайте горіхи в сметанний крем. Перемішайте.
Бісквіт розрізати на дві частини.
Змастіть корж кремом.
Другу половинку теж промажьте кремом.
З’єднайте дві половинки бісквіта. Верх промажьте кремом, посипте горіхами.
Дайте торту просочитися 6-8 годин.
Смачний горіховий торт "ліда" готовий!
Смачний горіховий торт "ліда" готовий!