Рецепт Торт «легкість» без випічки фото

Торт «легкість» без випічки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Сир, Желатин, Полуниця
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, Літні, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Торти, Без випічки

Торти без випічки найкращим чином підходять для літнього святкового столу, так як ніжне желе в поєднанні з фруктами роблять випічку по-справжньому легкою. Тут - желейний торт з полуницею.

Неймовірно легкий в приготуванні і одночасно вишуканий торт "легкість" стане прикрасою вашого святкового столу в сезон полуниці, так як саме ця ягода є головним інгредієнтом даного торта. За бажанням можна замінити полуницю на малину, стиглі груші, персики або нектарини. Головне - зберегти шоколадну основу торта і сирно-йогуртовий мус. Обов'язково покрийте декор торта, ягоди або фрукти, шаром прозорого желе. Так вони будуть красиво виглядати і краще триматися. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати торт "легкість" без випічки.

  • Шоколад (будь-який) - 170-200 грам
  • Пластівці кукурудзяні - 100 грам
  • Полуниця - 1100 грам(400 г для основи, 400 г для декору, 300 г для мусу)
  • Сир 9% - 400 грам
  • Йогурт - 300 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Цукор - 230 грам(200 г для мусу, 30 г для декору)
  • Вершки 33% - 350 грам
  • Желатин - 30 грам(25 г для мусу, 5 г для декору)
  • Вода - 300 грам(100 г для мусу, 50 г для желатину, 150 г для сиропу)
торт
1. Желатин для мусу залийте холодною водою і залиште для набухання. Вимиту і просушену полуницю розріжте навпіл. На блюдо встановіть кільце діаметром 24 см і вистелити бортики ацетатної плівкою.
торт
2. Викладіть половинки полуниці зрізом до плівці. Кукурудзяні пластівці злегка подрібніть і змішайте з розтопленим на паровій бані шоколадом. Розподіліть шоколад по дну форми і поставте в холодильник.
торт
3. Полуницю наріжте дрібними кубиками, сир подрібніть блендером. Додайте цукор, ванільний цукор, йогурт і змішайте блендером протягом 3-4 хвилин. Охолоджені вершки збийте в охолодженої ємності до стійких піків.
торт
4. Желатин розпустіть на водяній бані і з'єднайте з йогуртово-сирною сумішшю. Акуратно додайте до злегка загусла суміші збиті вершки. Додайте нарізану полуницю і перемішайте.
торт
5. Розподіліть суміш всередині форми і поставте в холодильник на 2-3 годину. Желатин залийте холодною водою, розмішайте і залишіть для набухання. Воду з'єднайте з цукром і доведіть до кипіння. Розчиніть в суміші набряклий желатин.
торт
6. Для прикраси кожну ягоду полуниці розріжте на чотири пластини. Прикрасьте торт і залийте злегка застиглим прозорим желе. Надішліть торт в холодильник на 4-5 годин. Смачного!

Схожі рецепти