Торт «легкість» без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Торти без випічки найкращим чином підходять для літнього святкового столу, так як ніжне желе в поєднанні з фруктами роблять випічку по-справжньому легкою. Тут - желейний торт з полуницею.
Неймовірно легкий в приготуванні і одночасно вишуканий торт "легкість" стане прикрасою вашого святкового столу в сезон полуниці, так як саме ця ягода є головним інгредієнтом даного торта. За бажанням можна замінити полуницю на малину, стиглі груші, персики або нектарини. Головне - зберегти шоколадну основу торта і сирно-йогуртовий мус. Обов'язково покрийте декор торта, ягоди або фрукти, шаром прозорого желе. Так вони будуть красиво виглядати і краще триматися. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати торт "легкість" без випічки.
- Шоколад (будь-який) - 170-200 грам
- Пластівці кукурудзяні - 100 грам
- Полуниця - 1100 грам(400 г для основи, 400 г для декору, 300 г для мусу)
- Сир 9% - 400 грам
- Йогурт - 300 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Цукор - 230 грам(200 г для мусу, 30 г для декору)
- Вершки 33% - 350 грам
- Желатин - 30 грам(25 г для мусу, 5 г для декору)
- Вода - 300 грам(100 г для мусу, 50 г для желатину, 150 г для сиропу)
1. Желатин для мусу залийте холодною водою і залиште для набухання. Вимиту і просушену полуницю розріжте навпіл. На блюдо встановіть кільце діаметром 24 см і вистелити бортики ацетатної плівкою.
2. Викладіть половинки полуниці зрізом до плівці. Кукурудзяні пластівці злегка подрібніть і змішайте з розтопленим на паровій бані шоколадом. Розподіліть шоколад по дну форми і поставте в холодильник.
3. Полуницю наріжте дрібними кубиками, сир подрібніть блендером. Додайте цукор, ванільний цукор, йогурт і змішайте блендером протягом 3-4 хвилин. Охолоджені вершки збийте в охолодженої ємності до стійких піків.
4. Желатин розпустіть на водяній бані і з'єднайте з йогуртово-сирною сумішшю. Акуратно додайте до злегка загусла суміші збиті вершки. Додайте нарізану полуницю і перемішайте.
5. Розподіліть суміш всередині форми і поставте в холодильник на 2-3 годину. Желатин залийте холодною водою, розмішайте і залишіть для набухання. Воду з'єднайте з цукром і доведіть до кипіння. Розчиніть в суміші набряклий желатин.
6. Для прикраси кожну ягоду полуниці розріжте на чотири пластини. Прикрасьте торт і залийте злегка застиглим прозорим желе. Надішліть торт в холодильник на 4-5 годин. Смачного!