Торт «Лебедине озеро»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі цікавий і досить простий рецепт торта"Лебедине озеро" . Шоколадний корж і безе з ніжним кремом - дивовижне поєднання.
Опис приготування:
1. Для початку необхідно відокремити 4 білка від жовтка. Жовтки збити з цукром до однорідності і додати 1 яйце.
2. Влити молоко і додати масло. Все ретельно перемішати.
3. Борошно просіяти з розпушувачем і какао. Поступово ввести в тісто і збити, щоб не було грудок.
4. Щоб зібрати торт"Лебедине озеро" в домашніх умовах потрібно підібрати вафельні коржі і форму для випічки приблизно однакові по діаметру. Тісто вилити у форму і відправити в розігріту духовку приблизно на 35 хвилин.
5. Коли корж буде готовий, його необхідно як слід остудити і розрізати на 2 частини (можна навпіл, можна зробити 1 тонше).
6. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру).
7. Білки збити з невеликою кількістю цукру до щільної піни.
8. Додати кокосову стружку і акуратно перемішати.
9. На вафельний корж намазати близько третини безе і присипати трохи горіхами.
10. Надіслати вафельний корж в розігріту духовку хвилин на 20. Повторити те ж саме з двома що залишилися коржами.
11. Вершкове масло збити міксером і додати невеликими порціями згущене молоко.
12. А тепер залишилося одне - дізнатися, як зробити торт"Лебедине озеро" з усіх компонентів. Нижнім буде шоколадний корж, рясно змащений масляним кремом. Зверху викласти вафельний корж, перевернутий горіхами вниз. Змастити невеликою кількістю крему. Знову корж + крем. Шоколадний корж змастити кремом і зверху викласти вафельний корж, на цей раз вгору горіхами.
15. Залишками крему рясно промазати боки тортика.
16. На цьому можна і зупинитися. При бажанні можна поєднати вершкове масло з шоколадом і розтопити на водяній бані. Глазур'ю полити торт і дати йому добре просочитися.
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Цукор - 550-600 грам(400 в вершках, 200 в тісто)
- Яйце - 5 штук
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Какао - 2-3 Ст. Ложок
- Коржі вафельні - 3 штуки
- Кокосової стружки - 100 грам
- Горіхи - 250 грам
- Згущене молоко варене - 350 грам
- Вершкове масло - 350 грам(300 в вершках, 50 в глазур)
- Шоколад - 150 грам
2. Влити молоко і додати масло. Все ретельно перемішати.
3. Борошно просіяти з розпушувачем і какао. Поступово ввести в тісто і збити, щоб не було грудок.
4. Щоб зібрати торт"Лебедине озеро" в домашніх умовах потрібно підібрати вафельні коржі і форму для випічки приблизно однакові по діаметру. Тісто вилити у форму і відправити в розігріту духовку приблизно на 35 хвилин.
5. Коли корж буде готовий, його необхідно як слід остудити і розрізати на 2 частини (можна навпіл, можна зробити 1 тонше).
6. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру).
7. Білки збити з невеликою кількістю цукру до щільної піни.
8. Додати кокосову стружку і акуратно перемішати.
9. На вафельний корж намазати близько третини безе і присипати трохи горіхами.
10. Надіслати вафельний корж в розігріту духовку хвилин на 20. Повторити те ж саме з двома що залишилися коржами.
11. Вершкове масло збити міксером і додати невеликими порціями згущене молоко.
12. А тепер залишилося одне - дізнатися, як зробити торт"Лебедине озеро" з усіх компонентів. Нижнім буде шоколадний корж, рясно змащений масляним кремом. Зверху викласти вафельний корж, перевернутий горіхами вниз. Змастити невеликою кількістю крему. Знову корж + крем. Шоколадний корж змастити кремом і зверху викласти вафельний корж, на цей раз вгору горіхами.
15. Залишками крему рясно промазати боки тортика.
16. На цьому можна і зупинитися. При бажанні можна поєднати вершкове масло з шоколадом і розтопити на водяній бані. Глазур'ю полити торт і дати йому добре просочитися.