Рецепт Торт «Лебедине озеро» фото

Торт «Лебедине озеро»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі цікавий і досить простий рецепт торта"Лебедине озеро" . Шоколадний корж і безе з ніжним кремом - дивовижне поєднання.

Опис приготування:

1. Для початку необхідно відокремити 4 білка від жовтка. Жовтки збити з цукром до однорідності і додати 1 яйце.

2. Влити молоко і додати масло. Все ретельно перемішати.

3. Борошно просіяти з розпушувачем і какао. Поступово ввести в тісто і збити, щоб не було грудок.

4. Щоб зібрати торт"Лебедине озеро" в домашніх умовах потрібно підібрати вафельні коржі і форму для випічки приблизно однакові по діаметру. Тісто вилити у форму і відправити в розігріту духовку приблизно на 35 хвилин.

5. Коли корж буде готовий, його необхідно як слід остудити і розрізати на 2 частини (можна навпіл, можна зробити 1 тонше).

6. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру).

7. Білки збити з невеликою кількістю цукру до щільної піни.

8. Додати кокосову стружку і акуратно перемішати.

9. На вафельний корж намазати близько третини безе і присипати трохи горіхами.

10. Надіслати вафельний корж в розігріту духовку хвилин на 20. Повторити те ж саме з двома що залишилися коржами.

11. Вершкове масло збити міксером і додати невеликими порціями згущене молоко.

12. А тепер залишилося одне - дізнатися, як зробити торт"Лебедине озеро" з усіх компонентів. Нижнім буде шоколадний корж, рясно змащений масляним кремом. Зверху викласти вафельний корж, перевернутий горіхами вниз. Змастити невеликою кількістю крему. Знову корж + крем. Шоколадний корж змастити кремом і зверху викласти вафельний корж, на цей раз вгору горіхами.

15. Залишками крему рясно промазати боки тортика.

16. На цьому можна і зупинитися. При бажанні можна поєднати вершкове масло з шоколадом і розтопити на водяній бані. Глазур'ю полити торт і дати йому добре просочитися.

  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 180 мілілітрів
  • Цукор - 550-600 грам(400 в вершках, 200 в тісто)
  • Яйце - 5 штук
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Какао - 2-3 Ст. Ложок
  • Коржі вафельні - 3 штуки
  • Кокосової стружки - 100 грам
  • Горіхи - 250 грам
  • Згущене молоко варене - 350 грам
  • Вершкове масло - 350 грам(300 в вершках, 50 в глазур)
  • Шоколад - 150 грам
1. Для початку необхідно відокремити 4 білка від жовтка. Жовтки збити з цукром до однорідності і додати 1 яйце.

2. Влити молоко і додати масло. Все ретельно перемішати.

3. Борошно просіяти з розпушувачем і какао. Поступово ввести в тісто і збити, щоб не було грудок.

4. Щоб зібрати торт"Лебедине озеро" в домашніх умовах потрібно підібрати вафельні коржі і форму для випічки приблизно однакові по діаметру. Тісто вилити у форму і відправити в розігріту духовку приблизно на 35 хвилин.

5. Коли корж буде готовий, його необхідно як слід остудити і розрізати на 2 частини (можна навпіл, можна зробити 1 тонше).

6. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру).

7. Білки збити з невеликою кількістю цукру до щільної піни.

8. Додати кокосову стружку і акуратно перемішати.

9. На вафельний корж намазати близько третини безе і присипати трохи горіхами.

10. Надіслати вафельний корж в розігріту духовку хвилин на 20. Повторити те ж саме з двома що залишилися коржами.

11. Вершкове масло збити міксером і додати невеликими порціями згущене молоко.

12. А тепер залишилося одне - дізнатися, як зробити торт"Лебедине озеро" з усіх компонентів. Нижнім буде шоколадний корж, рясно змащений масляним кремом. Зверху викласти вафельний корж, перевернутий горіхами вниз. Змастити невеликою кількістю крему. Знову корж + крем. Шоколадний корж змастити кремом і зверху викласти вафельний корж, на цей раз вгору горіхами.

15. Залишками крему рясно промазати боки тортика.

16. На цьому можна і зупинитися. При бажанні можна поєднати вершкове масло з шоколадом і розтопити на водяній бані. Глазур'ю полити торт і дати йому добре просочитися.

Схожі рецепти