Хліб «Сайко озеро»
(покроковий рецепт з фото)
"сайко озеро" - це булочка витягнутої овальної форми, яку традиційно готували з круто-замішаного тіста. Така випічка входила в неодмінний асортимент хлібних магазинів за радянських часів.
Рецепт приготування "сайок" дуже простий, з ним впорається будь-яка господиня, яка не має досвіду в хлібопеченні, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям до рецептом.
- Вода - 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Дріжджі свіжі - 20-25 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Вершкове масло - 25 грам

Підготуйте інгредієнти.

У теплу воду додайте дріжджі і цукор, розмішайте до розчинення.

Просійте половину борошна, замісіть опару, поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.

Після того, як опара "підійшла", додайте в неї розм'якшене вершкове масло, сіль, просійте борошно, що залишилося.

Протягом 10 хвилин вимішуйте тісто за допомогою міксера.

Після вимішують руками.

Викладіть тісто в чистий посуд, краї якої змащені олією. Поставте в тепле місце для бродіння на 2 годину, через годину зробіть обминку.

Вибродівшєє тісто розділіть на 4 рівні частини вагою близько 190 грам, округлятимете, podkatayte.

Сформуйте довгасті булочки, викладіть їх на папір для випічки на відстані 1-1, 5 см. Інший інший, дайте расстойку 15-20 хвилин.

Випікайте булочки 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів. Остудіть на решітці.

Хліб вийшов ароматним, ніжним і дуже смачним! Смачного!