Хліб «Сайко озеро»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
"Сайко озеро" - це булочка витягнутої овальної форми, яку традиційно готували з круто-замішаного тіста. Така випічка входила в неодмінний асортимент хлібних магазинів за радянських часів.
Опис приготування:
Рецепт приготування"сайок" дуже простий, з ним впорається будь-яка господиня, яка не має досвіду в хлібопеченні, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям до рецептом.
- Вода - 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Дріжджі свіжі - 20-25 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Вершкове масло - 25 грам
Підготуйте інгредієнти.
У теплу воду додайте дріжджі і цукор, розмішайте до розчинення.
Просійте половину борошна, замісіть опару, поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.
Після того, як опара"підійшла" , додайте в неї розм'якшене вершкове масло, сіль, просійте борошно, що залишилося.
Протягом 10 хвилин вимішуйте тісто за допомогою міксера.
Після вимішують руками.
Викладіть тісто в чистий посуд, краї якої змащені олією. Поставте в тепле місце для бродіння на 2 годину, через годину зробіть обминку.
Вибродівшєє тісто розділіть на 4 рівні частини вагою близько 190 грам, округлятимете, podkatayte.
Сформуйте довгасті булочки, викладіть їх на папір для випічки на відстані 1-1, 5 см. Інший інший, дайте расстойку 15-20 хвилин.
Випікайте булочки 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів. Остудіть на решітці.
Хліб вийшов ароматним, ніжним і дуже смачним! Смачного!