Рецепт Хліб «Сайко озеро» фото

Хліб «Сайко озеро»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

"Сайко озеро" - це булочка витягнутої овальної форми, яку традиційно готували з круто-замішаного тіста. Така випічка входила в неодмінний асортимент хлібних магазинів за радянських часів.

Опис приготування:

Рецепт приготування"сайок" дуже простий, з ним впорається будь-яка господиня, яка не має досвіду в хлібопеченні, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям до рецептом.

  • Вода - 250 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Дріжджі свіжі - 20-25 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Вершкове масло - 25 грам
хліб
Підготуйте інгредієнти.
хліб
У теплу воду додайте дріжджі і цукор, розмішайте до розчинення.
хліб
Просійте половину борошна, замісіть опару, поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.
хліб
Після того, як опара"підійшла" , додайте в неї розм'якшене вершкове масло, сіль, просійте борошно, що залишилося.
хліб
Протягом 10 хвилин вимішуйте тісто за допомогою міксера.
хліб
Після вимішують руками.
хліб
Викладіть тісто в чистий посуд, краї якої змащені олією. Поставте в тепле місце для бродіння на 2 годину, через годину зробіть обминку.
хліб
Вибродівшєє тісто розділіть на 4 рівні частини вагою близько 190 грам, округлятимете, podkatayte.
хліб
Сформуйте довгасті булочки, викладіть їх на папір для випічки на відстані 1-1, 5 см. Інший інший, дайте расстойку 15-20 хвилин.
хліб
Випікайте булочки 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів. Остудіть на решітці.
хліб
Хліб вийшов ароматним, ніжним і дуже смачним! Смачного!

Схожі рецепти