Торт «Карпатка» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Смачний тортик польської кухні, легкий і ніжний. Основа тортика - повітряне заварне тісто, крем - молочний заварний з ароматом ванілі. Пробуємо?
Я розповім вам, як приготувати торт "карпатка" з заварним кремом. Цей тортик користується особливою популярністю в Польщі, нерівності коржа символізують вершини гір, а цукрова пудра - сніг. Легкий в приготуванні і неймовірно повітряний і красивий торт сподобається всім любителям солоденького. Хай щастить!
- Яйце - 5 штук (в тісто)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (в тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (в тісто)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Сіль - 0, 3 чайних ложки (в тісто)
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Вершкове масло - 200 грам (в вершках)
- Цукор - 1 Склянка (в вершках)
- Молоко - 3 склянки (в вершках)
- Ванільний цукор - 10 грам (в вершках)
- Яєчний жовток - 2 штуки (в вершках)
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок (для прикраси торта)
Підготуйте продукти для коржів і крему, все робитимемо одночасно.
Почнемо з коржів. У каструлю влийте стакан води, додайте дрібку солі і 1 ч.Л ванільного цукру, вершкове масло. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння.
Борошно з'єднайте з розпушувачем. Коли вода з маслом закипить, всипте борошно і, не знімаючи з вогню (він мінімальний), часто перемішуючи, заваріть тісто. Як тільки воно відходить від стінок і легко збирається в кого, значить готово. За часом на це йде менше хвилини, але перемішувати потрібно швидко і якісно.
Testo майже, дайте йому охолонути, щоб яйця не згорнулися, коли будете їх додавати, це важливо!
Всі п'ять яєць введіть в тісто, але по одному. Кожен раз ретельно розтираючи і перемішуючи тісто. Маса повинна бути однорідною і гладкою.
Testo майже, воно в міру густе, відмінно тягнеться. Розділіть його на дві частини.
Форму застеліть папером, змастіть маслом, вилийте тісто. Поставте форму в гарячу духовку на 30 хвилин, температура 200 градусів.
Поки перший корж в духовці, можна зробити крем. Влийте в каструлю 2 склянки молока, доведіть до кипіння, всипте цукор і ванільний цукор. Перемішайте і знову доведіть до кипіння.
У мисочці з'єднайте борошно, крохмаль і жовтки. Частинами вливайте молоко (1 склянка) і постійно помішуйте масу віночком. Грудочок бути не повинно.
Яєчно-молочну масу влийте в кипляче молоко, віночком швидко перемішуйте крем і варіть до загустіння. Це відбувається дуже швидко, стежте, щоб не пригоріла крем.
Крем готовий. Остудіть його до кімнатному температури.
Перший корж готовий! Він дуже добре збільшився в обсягах, але після сяде, всередині він пористий, повітряний. Приступайте до випікання другого коржа.
Вершкове масло для крему має бути кімнатної температури. Перекладіть його в посудину з високими бортами і міксером збийте масу до повітряного і легкого крему.
Столовою ложкою додавайте заварний крем до масляною масою і міксером з'єднувати. Не поспішайте, вводите невеликими частинами.
Остиглий бісквіт покладіть на блюдо. Зверху встановіть кулінарне кільце.
Розподіліть рівномірно крем.
Зверху покладіть другий корж, руками трохи притисніть, щоб він щільно сіл. Надішліть торт в холодильник на 3-4 годину, а краще на ніч.
Вранці зніміть кільце, притрусіть цукровою пудрою торт. Готово!
Приємного!